X

Balears supera els 100 contagis diaris i augmenten els brots actius

En la darrera setmana hi ha hagut 11 brots nous que se sumen als 23 que encara estaven actius de setmanes passades

07/08/2020

Balears supera els 100 contagis diaris i augmenten els brots actius

Un carrer del port d'Eivissa aquest dimecres. /TONI ESCOBAR

A les Illes hi ha hagut 111 positius més per coronavirus en les darreres 24 hores. L’acumulat ja supera els 3.000 casos. Els pacients actius agumenten fins els 595. Són 75 més que el dimecres, perquè també s’han donat 36 altes mèdiques més. Fa 18 dies que no es notifica cap nova defunció per la Covid-19. Entre aquest dimecres i aquest dijous, però, dos pacients a Mallorca han ingressat a la Unitat de Cures Intensives.

Tornam a superar el centenar de contagis diaris per segona vegada des que va començar la setmana. I de la mà, també augmenten els brots actius. Segons la Conselleria de Salut, en la darrera setmana hem sumat 11 brots nous als 23 que encara queden actius de setmanes passades. Dels nous, pràcticament tots estan localitzats a Mallorca, 10, i només 1 a Eivissa. Hem de dir que només hi ha un brot que superi els 10 casos positius. És a Mallorca, d’àmbit familiar però també laboral. De la resta, la majoria són també brots familiars. El balanç: 64 contagis i també altres 72 persones en seguiment. D’aquests 64 casos positius, 49 són asimptomàtics i només 15 han presentat símptomes tot i que no han hagut de ser hospitalitzats. Aquestes dades, actualitzades aquest dijous, encara no reflecteixen els brots que s’han detectat a dues residències de Palma i Inca.

Les proves PCR realitzades als 329 residents de la Bonanova han donat negatiu. Són els resultats d’un cribratge fet aquest dimecres arran d’un cas de COVID-19 detectat a un usuari asimptomàtic. Entre aquest dijous i aquest divendres s’acabaran de fer les proves als gairebé 400 professionals del centre. Un altre brot, també amb un únic usuari contagiat, s’ha detectat a la residència Sèniors d’Inca i ja està controlat. Per prevenció, s’han suspès les visites i les sortides dels dos centres residencials. A la Domus vi de Palma un treballador també ha donat positiu i ara s’està fent un estudi de contactes.

Al centre socioeducatiu des Pinaret han aïllat 4 joves, dos dels quals són lleus i dos asimptomàtics. I també fan proves a un altre intern des Mussol. El Govern es planteja restringir les sortides per evitar contagis.

A l’escoleta municipal de Palmanova, després del positiu d’una alumna, s’han fet les proves als seus companys, una vintena, i també a les educadores. L’Ajuntament està pendent de poder reobrir almanco una part del centre, on la nina no va accedir. L’associació d’escoletes i guarderies de la Pimem ha demanat confiança i calma a les famílies i ha recordat que segueixen escrupolosament les normes establertes.

En els darrers dies també s’han detectat casos a tres escoletes d’estiu. A la de Lloret, els dos donaren positiu per COVID-19 i han hagut de tancar. Ja s’han fet les PCR als vint alumnes i tots han donat negatiu. Amb tot els han demanat no sortir de casa durant 10 dies. A l’escoleta d’estiu de Campos, hi ha donat positiu un nin. És asimptomàtic i tots els contactes han donat negatiu. Al campus d’estiu de Can Raspalls, a Eivissa, s’ha detectat un altre cas de coronavirus entre els alumnes. Avui horabaixa s’han començat a fer les proves a tots els companys del nin i també als monitors. L’Ajuntament, però, llança un missatge de tranquil·litat a les famílies.

A la clínica del Roser d’Eivissa s’ha detectat un nou brot d’àmbit social. Afecta 4 persones, dues lleus i dues asimptomàtiques, que es troben en seguiment domiciliari. També fan el seguiment a una cinquena persona, que va mantenir un contacte estret amb els contagiats, tot i haver donat negatiu a la PCR.

07/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris