X

Continua la recerca d’un centenar de desapareguts sota les runes del Port de Beirut

Els danys podrien oscil·lar entre els 3.000 i 5.000 milions de dòlars

06/08/2020

Continua la recerca d’un centenar de desapareguts sota les runes del Port de Beirut

Continua la recerca d’un centenar de desapareguts sota les runes del Port de Beirut. La xifra de morts s’eleva ja a 137, als quals se sumen més de 5.000 ferits. A més de les víctimes, l’onada expansiva ha provocat un paisatge desolador. Milers d’habitatges han quedat afectats i molts s’han convertit en runes. També alguns hospitals, ja col·lapsats pel coronavirus, han quedat destruïts.

Les autoritats de governació han calculat que els danys podrien oscil·lar entre els 3.000 i 5.000 milions de dòlars, en un país ja molt castigat per la crisi econòmica i que també travessava una crisi social i política. La indignació ciutadana s’ha expressat durant la visita del president francès, Emmanuel Macron, a una de les zones afectades d’aquesta excolònia francesa. Una multitud ha cridat en francès exigint la sortida de tots els polítics libanesos del país. Macron s’ha oferit a organitzar la cooperació internacional amb el Líban i ha promès que l’ajuda no caurà en mans corruptes. Una ajuda que ja ha començat a arribat procedent de diversos països. També Brussel·les ha mobilitzat 33 milions d’euros per material de primera necessitat.

La investigació sobre l’explosió continua oberta. L’executiu ha donat avui un termini de quatre dies perquè el comitè d’investigació determini qui són els responsables. El ministre d’exteriors ha apuntat a una mala gestió de les 2.700 tones de nitrats d’amoni emmagatzemades durant els darrers sis anys al port de la capital libanesa. L’organització de drets humans Human Rights Watch ha reclamat una investigació independent, amb experts internacionals.

06/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris