X

Luis García Plaza, nou entrenador del Reial Mallorca

L'entrenador madrileny és l'escollit per substituir Vicente Moreno i retornar l'equip a la primera divisió

06/08/2020

Luis García Plaza, nou entrenador del Reial Mallorca

Aquest dijous el Mallorca ha fet oficial la contractació per 2 anys, fins al 2022, de Luis García Plaza. García Plaza va ser la primera opció però posteriorment i abans que es resolgués la sortida de Vicente Moreno, el club decidí contactar amb altres entrenadors. Andoni Iraola va arribar a viatjar a Palma fa una setmana i ha estat el gran competidor de García Plaza per la banqueta vermella. Als darrers dies, també s’han mantengut contactes amb López Muñiz, però finalment l’escollit ha estat García Plaza. El tècnic serà presentat aquest divendres a Son Moix.

Luis García Plaza va debutar a segona a la banqueta de l’Elx, però el seu primer gran èxit va ser al Llevant amb el qual va ascendir la temporada 2009/2010 després de dues temporades a l’equip granota, que va mantenir a la màxima categoria la següent campanya. Després de l’èxit aconseguit a Orriols, va fer el salt al Getafe per subtituir Míchel. Al conjunt de la perifèria de Madrid, va estar dues temporades i mitja, i va aconseguir deixar-lo a mitja taula abans de ser destituït i substituït per Cosmin Contra.

L’any següent, García Plaza va marxar als Emirats Àrabs per entrenar el Baniyas, d’allà va marxar una mica més enfora per provar sort a la segona divisió xinesa entrenant el Renhe on aconsegueix l’ascens a la Superlliga xinesa. Aprofitant l’aturada de la lliga, l’ara actual director esportiu del Mallorca, Pablo Ortells, el va cridar per dirigir el Villarreal el desembre de 2018, però només va estar un mes al càrrec. Posteriorment, va tornar al Rehne xinès on tampoc acaba la lliga.

L’últim equip on ha estat és l’Al-Shabab d’Aràbia Saudita. Club amb el qual va rescindir contracte fa poc més d’un mes després del primer contacte amb el Mallorca, que dirigirà a partir de dimecres que ve quan l’equip torni a la feina per preparar el retorn a primera.

06/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris