X

Les marques desconfien encara usar la mascareta en la seva publicitat

Les agències de publicitat i de comunicació ho justifiquen perquè l'obligatorietat de la màscara és molt recent

07/08/2020

Les marques desconfien encara usar la mascareta en la seva publicitat

La publicitat televisiva és un bon indicador d’anàlisi sociològica. I observam que la mascareta no és un element que surti actualment reflectit als anuncis. Les agències de publicitat i de comunicació ho justifiquen perquè l’obligatorietat de la màscara és molt recent. “Estem en el kilòmetre 0”, explica Rafa Ríos, CEO de l’empresa ‘Ríos y Roth’, el qual assegura que “ara mateix, usar la mascareta de tu a tu ens costa. Doncs imagina vore-ho a la tele o sèries. Però vindrà“.

“En els moments, difícils t’has cuidat i t’has cuidat dels teus. Per això, t’ho mereixes tot”. És la veu d’un anunci turístic que promociona l’illa de Menorca. Són els missatges que transcedeixen actualment molts anuncis: has passat un dur confinament, ara toca gaudir. Però la mascareta costa de veure. La incertesa dels esdeveniments de la pandèmcia genera desconfiança en les marques. “És probable que hi hagin marques que ja s’ho estiguin plantejant, però hi ha incertesa”, afirma Lluís Seguí, director creatiu de l’agència ‘Illa comunicació i màrqueting. Seguí posa d’exemple que una marca inverteix en una campanya de publicitat on en els anuncis apareixen les mascaretes. Però que després d’un temps, si la mascareta ja no serveix, hagin de renovar tota la seva publicitat, amb les pèrdues que això genera.

També justifiquen que la comunicació no verbal és el més important i amb la mascareta, es perd. Ríos aposta perquè “haurem d’aprendre” a conèixer-ho i també suggereix que “els casting d’actors s’haurà de fer d’una altra manera”, com per exemple tenir en compte les mirades com a punt d’expressivitat.

Amb tot sembla que més endavant la publicitat començarà a connectar amb la nova normalitat.

07/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris