X

Pendents de les proves PCR els set migrants interceptats prop de la costa de Formentera

L'embarcació va sortir d'Algèria fa sis dies i el motor va patir una avaria

07/08/2020

Pendents de les proves PCR els set migrants interceptats prop de la costa de Formentera

Ahir a la tarda un veler va localitzar i salvar un home a alta mar. Portava una armilla salvavides i nedava sol a unes 2 milles de Cala Saona. Formava part del grup de migrants que intentava venir amb una embarcació a la costa. La tripulació del veler va donar l’avís i una patrullera de la Guàrdia Civil els va interceptar.

Segons el testimoni dels propis migrants, varen sortir d’Algèria fa sis dies, quan varen partir també les altres barques que varen arribar el passat cap de setmana. El motor de l’embarcació va patir una avaria i varen intentar arribar a rem a la costa. Quan varen ser salvats, la barca ja estava gairebé enfonsada.

El vaixell “Río Segura” va ser l’encarregat de transportar els set migrants i la barca fins al Port d’Eivissa. Aquesta patrullera és, des de principis d’aquesta setmana, en aigües pitiüses i entre les seves tasques hi ha la del control de la immigració irregular, el tràfic de drogues i vetllar per la seguretat en la navegació.
Una vegada al Port d’Eivissa, els set migrants varen rebre atenció sanitària i quedaren a càrrec de la Policia Nacional. En les properes hores, se’ls realitzaran les proves PCR.

Enguany i fins ara, a les Balears han arribat 27 barques amb 323 migrants a bord. Nou d’aquestes han arribat a les costes Pitiüses, quatre d’elles en els darrers set dies.

07/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris