X

Els brots actius a Espanya arriben als 580 i afecten 6.900 persones

Aquestes dades suposen una pujada de gairebé 100 focus des de la setmana passada

07/08/2020

Els brots actius a Espanya arriben als 580 i afecten 6.900 persones

Les comunitats autònomes han registrat 4.088 nous positius, dels quals prop de 1.700 s’han diagnosticat en les darreres 24 hores. Representants de la Comunitat de Madrid, on han aparegut tres nous brots, el més gran en unes noces on hi ha nou positius i més 200 persones en seguiment, s’han reunit avui amb Sanitat de forma telemàtica per analitzar l’increment de casos positius per covid-19 i el baix nivell de casos asimptomàtics quant a la mitjana nacional.

Al País Basc, l’increment de contagis en les darreres hores, amb 338 nous positius, preocupa i molt les autoritats autonòmiques, que afirmen que es troben davant una segona onada de covid-19.

Una afirmació que el Govern Central nega, ja que, segons ha assegurat el director d’Emergències Sanitàries, Fernando Simón, això requeriria una transmissió comunitària incontrolada i el 81 per cent dels casos al País Basc, diu, són “asimptomàtics”.

La localitat burgalesa d’Aranda de Duero viu avui la primera jornada de confinament per aturar l’alta incidència de coronavirus i la coneguda com a transmissió comunitària. Només ahir, la localitat va registrar prop de 200 casos positius.

I a Terrassa, avui han començat a realitzar tests massius per controlar la pandèmia. El municipi s’ha sumat així a les localitats de Sabadell, Ripollet i Torregrossa.

La situació general ha generat la reacció d’alguns dels científics espanyols més prestigiosos, que han demanat una auditoria per a examinar la gestió de la pandèmia a través d’una carta signada que ha publicat avui la revista mèdica britànica ‘The Lancet’.

El grup de científics es demana “com és possible que Espanya es trobi en aquesta situació” i explica que és necessària una anàlisi per entendre el que ha passat i que no es torni a repetir.

07/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris