X

Calvià tanca dues escoletes municipals en confirmar-se casos de Covid-19

Durant tot el cap de setmana es realitzen proves PCR a una vintena de persones, entre infants i educadores

08/08/2020

Calvià tanca dues escoletes municipals en confirmar-se casos de Covid-19

Dues escoletes municipals de Calvià han hagut de tancar en confirmar-s’hi dos casos de Covid-19 aquesta setmana. Durant tot el cap de setmana es realitzen proves PCR a una vintena de persones, entre infants i tutores, de l’escoleta de Calvià. Mentre, a l’escoleta de Palmanova no s’han detectat més contagis, després que dilluns es va confirmar el cas positiu d’un infant. El sindicat ANPE demana que no es responsabilitzi els docents de possibles contagis a centres educatius.

Tancada fins nou avís. És l’escoleta municipal de Calvià, on dijous va confirmar-se el positiu en covid-19 d’una tutora del centre. Durant tot el cap de setmana s’estan realitzant proves PCR a una vintena de persones, entre infants i tutores de dues aules del centre. La tinent de batle d’Educació a l’Ajuntament de Calvià, Olga Granados, explica que es fan les proves a tot l’alumnat i professorat de dues de les tres aules que té l’escoleta. Els resultats es tindran entre aquest diumenge i dilluns. L‘Ajuntament ja ha desinfectat les instal·lacions del centre que, previsiblement, romandrà tancat dues setmanes.

També continua amb el pany posat l’escoleta de Palmanova, on dilluns va confirmar-se el positiu d’un infant. Fins al moment, però, no s’han reportat més casos. “Tots els casos als que s’ha fet la prova han donat negatiu, estem a l’espera que dilluns repeteixi la prova PCR a tots i que tinguem bones notícies”, expressa Granados, qui assegura que, si continuen sense casos, l’Ajuntament espera reobrir l’escoleta de Palmanova el 17 d’agost.

Des del sindicat ANPE demanen que no es responsabilitzi els docents de possibles contagis a centres educatius. “No es compleixen les condicions de distanciament, ni l’adequació d’espais ni l’increment de plantilles que puguin assegurar les ràtios suficients per garantir la higiene sanitària”, detalla el secretari d’acció sindical d’ANPE, Víctor Villatoro. En aquest sentit, reclamen la creació de la figura de l’infermer escolar a cada centre per assessorar i formar la comunitat educativa en la prevenció de la Covid-19.

 

08/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris