X

Els hospitals públics ja reserven llits davant l’increment de casos de Covid-19

Palma és el municipi que més preocupa, perquè els casos s'han multiplicat per 9 en un mes

08/08/2020

Els hospitals públics ja reserven llits davant l’increment de casos de Covid-19

Els hospitals reaccionen davant la ràpida pujada de casos positius a Balears. Son Espases ha reservat una unitat sencera a la zona d’infecciosos per als malalts de covid-19. Això representa una dotzena de llits. A Son Llàtzer n’han guardat 6. I així, la resta d’hospitals públics de les illes.

Palma és el municipi que més preocupa, perquè els casos s’han multiplicat per 9 en un mes. La capital suma més de dos terços dels casos actius i arrossega l’àrea metropolitana, en especial Calvià i Llucmajor. Inca se situa en el quart lloc.

Però hi ha una altra dada que destaca. És la proporció de pacients que mostren símptomes. Des del primer de maig, la majoria de casos detectats no presentaven senyals de la malaltia. Però des del juliol les tornes han canviat i els simptomàtics són majoria.

Davant un possible increment de feina als hospitals, el sindicat mèdic  Simebal demana que el Govern acumuli material de protecció. L’IB-Salut els respon que en tenen suficient. 20 milions de màscares, 12 milions de guants, 10 milions de granotes i 5 milions d’ulleres romanen repartides a diversos magatzems de les illes.

El Servei de Salut assegura que tenen equips de protecció a bastament per fer front a quatre mesos durs, com van ser els de l’estat d’alarma.

08/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris