X

El Museu Marítim de Mallorca recupera la memòria que els sollerics tenen de la mar

Veus de pescadors, peixateres, contrabandistes i els primers treballadors del turisme omplen l'antic oratori de Santa Caterina

08/08/2020

El Museu Marítim de Mallorca recupera la memòria que els sollerics tenen de la mar

La seu que el Museu Marítim de Mallorca té al Port de Sóller ha reobert aquest cap de setmana, després de mesos de confinament. La novetat és que a partir d’ara l’antic oratori de Santa Caterina acollirà La remor de la memòria, projecte audiovisual que recull la memòria històrica que els sollerics tenen de la mar i els oficis que hi estan relacionats. Segons la periodista i investigadora Catalina Gayà, autora del projecte,”s’ha recollit el testimonis de 15 persones molt vinculades al Port de Sóller, nascudes a partir de la dècada dels anys vint del segle passat”.

A La remor de les paraules s’hi poden sentir i veure persones amb una relació molt estreta amb el medi marítim, com són pescadors, peixaters, mariners, navegants, contrabandistes i, fins i tot, els primers treballadors del turisme que, als anys cinquanta, es dedicaven a dur estrangers a sa Calobra i a cala Tuent amb les seves barques.

La seu que el Museu Marítim de Mallorca té al Port de Sóller es pot visitar de divendres a diumenge entre les 10 del dematí i les 2 del capvespre.

08/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris