X

Dimiteix la ministra d’informació del Líban, primera baixa del Govern després de les explosions a Beirut

Manal Abdel Samad demana perdó per no satisfer les aspiracions de canvi al país, immers en una profunda crisi política i econòmica

09/08/2020

Dimiteix la ministra d’informació del Líban, primera baixa del Govern després de les explosions a Beirut

Primera baixa al Govern del Líban després de les explosions a Beirut. La ministra d’informació dimiteix del seu càrrec i demana perdó per no satisfer les aspiracions de canvi al país, immers en una profunda crisi política i econòmica. Precisament aquest diumenge se celebra una conferència internacional d’ajuda al Líban liderada per les Nacions Unides.

La indignació s’estén per Beirut i s’expressa contra la classe política. El primer ministre del Líban, Hassán Diab, proposa eleccions anticipades per intentar calmar les protestes que aquest dissabte deixaren més de 700 ferits i un policia mort. La primera víctima política és la ja exministra d’Informació del Líban, Manal Abdel Samad, qui ha dimitit del seu càrrec i demanat perdó als libanesos per no satisfer, diu, les aspiracions ciutadanes de canvi polític.

El centre de Beirut ha estat l’epicentre de les protestes d’aquest dissabte. Amb el lema “El Dia del Judici”, milers de manifestants han sortit als carrers exigint responsabilitats polítiques per l’explosió que dimarts va matar 158 persones i en va ferir 6.000. Amb les graneres amb què retiren les runes de l’explosió que ha arrasat mitja ciutat, els manifestants intentaren entrar al Parlament i accediren a les seus dels ministeris d’Exteriors, Economia, Energia i Medi Ambient. Protesten contra la corrupció al país.

L’explosió de gairebé 3.000 tones de nitrat d’amoni, utilitzat com a fertilitzant i per fabricar bombes i emmagatzemat durant 6 anys al port de Beirut, ha accelerat la crisi que viu el Líban. Encara hi ha una vintena de desapareguts i més de 200.000 persones han quedat sense casa.

Mentrestant, continua la investigació per conèixer les causes de l’explosió. Tot indica que podria tractar-se d’un cas de negligència dels responsables del port de Beirut.

09/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris