X

La Policia Local d’Alaior tanca parcialment la platja de Son Bou per excés d’ocupació

Primeres situacions de col·lapse a Cala Mitjana per la manca de vigilància a l'aparcament de Cala Galdana

09/08/2020

La Policia Local d’Alaior tanca parcialment la platja de Son Bou per excés d’ocupació

La Policia Local d’Alaior ha tancat aquest migdia alguns dels accessos a la platja de Son Bou per excés de cabuda. Els banyistes s’han hagut de desviar cap a Atalis fins que la situació ha tornat a estar controlada. És la segona vegada en quinze dies que les autoritats es veuen obligades a tancar parcialment la platja per excés d’ocupació.

Son Bou, Cala en Porter, Binibèquer i Cala Galdana són algunes de les platges que reben més pressió de banyistes a l’estiu. Les aglomeracions porten la capacitat de les platges al seu màxim, i obliguen les autoritats a actuar.

S’Arenal d’en Castell, as Mercadal, és una altra de les platges que pateixen aglomeracions. Amb tot, els responsables de la seguretat creuen que el tancament, aquest dissabte, de l’Hotel Aguamarina per manca de clients pot reduir el gruix de les concentracions que es produeixen a un dels extrems de la platja.

Malgrat el pla d’actuació previst per la Direcció General d’Emergències del Govern per fer front als supòsits d’aglomeracions, a les platges són molts els usuaris que pensen que no es respecten les distàncies de seguretat.

A Ciutadella, el juliol ha augmentat la pressió a les platges del municipi. Els poc més de 7.000 banyistes del juny s’han convertit en més de 41.000 al juliol i s’espera que s’acostin als 65.000 a l’agost. L’aparcament de Cala Galdana que dona accés a la platja de Cala Mitjana, també registra des d’aquesta setmana les primeres situacions de col·lapse. El motiu: el Consell no ha posat, avui dia, un vigilant per controlar-ne la cabuda màxima.

 

09/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris