X

Armengol demana la “solidaritat” de la resta d’Espanya amb Balears en la seva audiència amb el rei Felip VI

La presidenta del Govern s'ha reunit amb el rei aquest matí al Palau de l'Almudaina i l'ha informat de la situació de les Illes amb la crisi del coronavirus

10/08/2020

Armengol demana la “solidaritat” de la resta d’Espanya amb Balears en la seva audiència amb el rei Felip VI

El rei Felip VI rep en audiència a la presidenta Francina Armengol al Palau de l'Almudaina. EFE/ Ballesteros

La presidenta del Govern Francina Armengol s’ha reunit aquest matí amb el rei Felip VI al Palau de l’Almudaina de Palma i li ha transmès les “necessitats” econòmiques i socials de les Balears, la comunitat que “pitjor ho passarà” econòmicament després de la pandèmia, amb una caiguda del PIB prevista del 30%, segons ha dit la cap de l’Executiu balear.

“Som una comunitat autònoma que depèn moltíssim del turisme i per tant en aquests moments necessitarem unes ajudes més grans per part del Govern d’Espanya”, ha assenyalat. Armengol ha demanat la solidaritat de la resta dels territoris espanyols i poder tenir una participació “més activa” dels fons europeus que s’han aconseguit en la negociació amb la Unió Europea.

En declaracions als mitjans després de l’audiència amb el monarca, Armengol ha explicat que Felip VI és “conscient” de la realitat que estan vivint les Illes, “una terra que coneix bé”.

Sobre la situació de Joan Carles I, la presidenta ha assenyalat que aquesta qüestió no s’ha plantejat a la trobada i que, si s’hagués produït, s’entendria “que quedàs en l’àmbit privat”.

LA SITUACIÓ DE LA COVID-19 A LES ILLES

Pel que fa a la situació de la malaltia, la presidenta Armengol ha admès que en els darrers dies hi ha hagut més contagis, però ha assegurat que la situació és de control absolut. “Tenim 200 rastrejadors i estam trobant molt ràpidament els contactes directes. La situació sanitària està perfectament controlada”, ha dit Armengol.

La presidenta del Govern ha explicat també que hi ha damunt la taula un pacte de reactivació econòmica i social a les Illes per poder també diversificar l’economia. “Estam treballant amb el Govern d’Espanya per allargar els ERTO i flexibilitzar els contractes dels fixos-discontinus, perquè sabem que tenim una situació complicada”.

Tanmateix, la presidenta ha dit que l’equilibri és complicat, que la malaltia ha perjudicat de manera directa la temporada turística i ha fet que les expectatives per enguany s’hagin frustrat. També per la imposició de la quarantena del Govern britànic que Armengol ha considerat “injusta”.

“Som conscients que l’hivern serà difícil”, ha conclòs la presidenta del Govern.

LA REUNIÓ AMB EL PRESIDENT DEL PARLAMENT

El president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha transmès al rei Felip VI la seva “gran preocupació” per les xifres de treballadors balears en situació d’ERTO, que se situa entorn del 17%, quan la mitjana nacional està al voltant del 6%.

En declaracions als mitjans després de l’audiència que ha mantingut amb el monarca al Palau de l’Almudaina, Thomàs ha explicat que ha fet valdre davant el Cap de l’Estat la coordinació i el treball conjunt d’administracions, empreses, sindicats i tercer sector per frenar les conseqüències econòmiques, socials i laborals de pandèmia a les Illes.

Segons ha explicat el president del Parlament, a més, ha explicat a Felip VI que si bé el sistema sanitari de les Illes “ha aguantat el cop” el problema de Balears és econòmic i social.

https://twitter.com/IB3noticies/status/1292766546033614848

CATALINA CLADERA:  “ELS REIS SÓN LA MILLOR PROMOCIÓ PER A L’ILLA”

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, en la seva reunió amb el rei Felip VI ha valorat la resposta que ha donat la Unió Europea davant les dificultats que travessa Mallorca per la seva dependència amb el turisme, tot i que li ha traslladat la necessitat de continuar demanant a Europa recursos per afrontar la crisi derivada de la pandèmia.

En declaracions als mitjans, Cladera ha explicat que la situació econòmica i social generada a Mallorca per la pandèmia de la Covid-19 ha centrat la seva conversa amb el rei a qui  li ha traslladat la seva “preocupació” davant l’evolució dels pròxims mesos.

Cladera ha destacat el missatge de “normalitat i tranquil·litat” que suposa que la Casa Reial hagi mantingut les vacances dels Reis i la seva família a Mallorca, com “la millor promoció per a l’illa” i com a destí segur davant les dificultats de l’actual temporada turística.


El batle de Palma dona negatiu a la prova PCR, però es reuneix amb el rei per videoconferència

10/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris