X

Podem demana al rei que visiti Son Coletes com a mostra de respecte a les víctimes

En aquesta fossa s'han trobat recentment els cossos de diversos milicians del desembarcament de Bayo a Mallorca, així com els de dues dones coberts de calç viva

10/08/2020

Podem demana al rei que visiti Son Coletes com a mostra de  respecte a les víctimes

Fossa de Son Coletes (Manacor)./ EUROPAPRES

Podem Balears ha demanat al rei Felip VI i la seva família que visitin la fossa de Son Coletes, a Manacor, com una mostra de “respecte” així com de “dignitat” cap als cossos de les persones trobades allí recentment.

La petició s’ha realitzat a través d’un missatge publicat a Twitter en el qual la formació ha recordat al Rei que aquestes persones “van donar la seva vida per la llibertat i la democràcia d’Espanya fa 84 anys”.

El Secretari de relacions amb la Societat Civil de Podem Balears i Secretari Autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, també ha llançat un missatge en aquest sentit al Rei. “Ja que Felip VI i la Casa Reial passen per Petra, que s’acostin a Son Coletes, on s’exhumen els cossos de molts compatriotes assassinats el 1936 per defensar un estat democràtic”, ha apuntat Jurado en un missatge a Twitter, i ha sol·licitat que “tinguin un gest de dignitat cap a ells i cap a les seves famílies”.

Des de Podem han recordat que les exhumacions de la fossa de Son Coletes formen part del pla de fosses del Govern i que el passat 1 d’agost va comptar amb la visita de la Ministra de Treball, Yolanda Díaz.

En aquesta fossa s’han trobat recentment els cossos de diversos milicians del desembarcament de Bayo a Mallorca; així com els de dues dones coberts de calç viva.


Troben quatre víctimes de la repressió franquista a la fossa de Son Coletes de Manacor

10/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris