X

200 actes per infracció en el primer mes de vigilància de la normativa de la COVID-19

La campanya, coordinada pel Govern, ha sumat 80 noves intervencions i 48 possibles infraccions durant el darrer cap de setmana

10/08/2020

200 actes per infracció en el primer mes de vigilància de la normativa de la COVID-19

Un mes després d’iniciar-se la campanya d’inspeccions conjuntes per vigilar el compliment de la normativa de prevenció derivada de la pandèmia de COVID-19, els equips formats per inspectors de la Comunitat i dels consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat (Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals) ja han dut a terme un total de 337 inspeccions.

Les intervencions dels efectius coordinats des de la Direcció General d’Emergències i Interior han generat, en conjunt durant les quatre setmanes en què s’ha actuat, 201 actes d’infracció, que ara es troben en procés d’instrucció per poder establir el grau de la infracció segons les circumstàncies reflectides en les actes, i la sanció que correspondria aplicar en cada cas.

Per illes, el primer mes de funcionament dels operatius ha donat com a resultat 144 inspeccions efectuades a Mallorca, de les quals se n’han derivat 115 actes aixecades; a Menorca, 39 inspeccions i 28 actes; a Eivissa, 131 inspeccions i 42 actes, i a Formentera, 23 inspeccions i 16 possibles infraccions registrades.

Durant el darrer cap de setmana, segons les dades provisionals de la Direcció General d’Emergències i Interior, s’han produït 80 inspeccions en locals i zones d’oci nocturn per incompliments de la normativa que suposen posar en risc la salut dels ciutadans davant la COVID-19.

D’aquestes intervencions, 21 s’han produït a Mallorca (a Palma, Algaida, ses Salines, Pollença i Santa Margalida), 12 a Menorca (a Ciutadella, es Mercadal i Sant Lluís), 35 a l’illa d’Eivissa (a Eivissa, Santa Eulària des Riu, Sant Antoni de Portmany i Sant Joan de Labritja) i 12 a Formentera.

Com a resultat d’aquestes inspeccions, els equips multidisciplinaris han aixecat 48 actes per incompliments com excedir la capacitat dels locals, no mantenir la distància de seguretat, no respectar els horaris, no emprar màscara en el cas de personal d’establiments de restauració o no informar el públic ni senyalitzar l’espai adequadament.

Concretament, s’han estès 12 actes a Mallorca, 6 a Menorca, 23 a l’illa d’Eivissa i 7 a Formentera, dins aquesta iniciativa orientada a garantir el manteniment de la seguretat sanitària a les Illes Balears i que resulta possible gràcies a la coordinació de les diferents administracions competents: el Govern de les Illes Balears, la Delegació del Govern de l’Estat, els consells insulars i els ajuntaments.

La resolució dels expedients iniciats en aquestes actuacions s’emmarcarà en el Decret llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la COVID-19, en vigor des del divendres 10 de juliol. Les sancions poden arribar als 600.000€ quan es produeixin infraccions molt greus.


En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

10/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris