X

L’exèrcit libanès dona per conclosa la primera fase de recerca de possibles supervivens sense èxit

Una trentena de països donaran suport al país amb més de 252 milions d'euros

10/08/2020

L’exèrcit libanès dona per conclosa la primera fase de recerca de possibles supervivens sense èxit

La primera fase de recerca de possibles supervivents a Beirut ha acabat sense èxit. A partir d’ara, segons l’Exèrxit libanès, serà manco probable trobar persones amb vida. La població continua amb les protestes al carrer per la crisi econòmica del país, unes protestes en què han resultat ferides 250 persones i han deixat un agent mort.

L’exèrcit libanès ha donat avui per conclosa la primera fase de la recerca, sense que els equips locals i internacionals hagin trobat supervivents, la qual cosa serà menys probable a partir d’aquest moment. Cinc dies després de l’explosió, hi ha poques esperances de trobar més supervivents entre els enderrocs.

La tragèdia ha estat la causa de tres dimissions polítiques. La primera, la ministra libanesa d’Informació, ho va anunciar diumenge, i després s’hi va afegir el ministre de Medi Ambient i la de Justícia. Unes dimissions que simbolitzen la incapacitat de l’Executiu per resoldre la crisi política i econòmica que afecta el país.

Els libanesos han reprès aquesta setmana les protestes per la crisi econòmica que pateix el país, perquè atribueixen l’explosió a la corrupció de la nació. Aquestes protestes ja s’han saldat amb 250 ferits i un agent mort.

I mentre això passa, ja són molts els països que han decidit ajudar Beirut després de la tragèdia, que de moment ha deixat 158 morts i 6.000 ferits. Una trentena de països s’han unit per donar-li suport i s’han compromès a mobilitzar prop de 253 milions d’euros en ajuda urgent per a la població.


No es descarta una intervenció externa com a causant de l’explosió del port de Beirut
La investigació apunta a una negligència com a causa de l’explosió de Beirut

10/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris