X

El Ministeri de Sanitat ha registrat des de divendres més de 8.600 casos positius

Aragó i el País Basc encapçalen l'augment de contagis, mentre que Catalunya comença una tendència a la baixa

10/08/2020

El Ministeri de Sanitat ha registrat des de divendres més de 8.600 casos positius

Espanya ha registrat gairebé 323 mil contagis des que va començar la pandèmia, 1.486 en les darreres 24 hores. Aragó i el País Basc són les comunitats autònomes on les xifres d’infectats no deixen d’augmentar. Totes dues superen els 340 nous casos en el darrer dia. Tot i això, Fernando Simón assegura que encara no hi ha una saturació als hospitals aragonesos.

Catalunya, en canvi, comença una tendència a la baixa. En les darreres 24 hores han registrat només 76 nous casos. Aquesta comunitat autònoma va iniciar la setmana passada una nova estratègia: la realització de tests massius en zones d’alta incidència de la covid-19. Primer van ser el Ripollet, Sabadell i Terrassa. Avui s’ha començat el cribratge massiu a Vilafranca del Penedès.

Aquesta setmana s’han realitzat arreu del territori espanyol un 7% més de PCR respecte de la setmana anterior. Una mitjana que s’apropa a les 50 mil diàries. Tot i la detecció precoç dels contagis, 65 persones han perdut la vida en la darrera setmana, 38 d’elles a Aragó.

10/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris