X

La familia reial visita Petra

Una visita acompanyada de crits a favor i en contra

10/08/2020

La familia reial visita Petra

Els reis Felip i Letícia, acompanyats de la princesa d’Astúries i també de la infanta Sofia, han arribat a les 19:30h a la casa-museu del Fra Juníper Serra els esperaven les autoritats de les illes encapçalades per la presidenta Francina Armengol i també la ministra d’Educació, Isabel Celà, en representació del Govern central. És la primera visita oficial que fan els reis d’Espanya des que arribaren divendres passat a Marivent i també des que el rei emèrit va anunciar que partia del país.

És una visita amb molt de significat i és que d’aquesta manera els reis han volgut donar el seu suport a la figura de Fra Juníper Serra, una figura molt qüestionada en els darrers mesos pel moviment antiracista.

Després s’han desplaçat fins al convent de Sant Bernadí. La curiositat de la jornada ha estat que la infanta Sofia ha hagut de fer tot el recorregut amb crosses, ja que ahir es va fer mal al genoll i li han hagut de posar 5 punts.

A banda dels veïnats de Petra que han sortit al carrer o a les finestres per veure passar els reis també s’han sumat a la benvinguda veïnats d’altres municipis. A partir de les 18:30h “Foro Baleares” havia convocat la concentració de suport al monarca Felip VI i a la resta de la família reial. Una concentració que s’ha dividit en, almanco, quatre punts diferents del recorregut dels reis, i que no havia estat notificada a la Delegació del Govern.

Per contra, l’assemblea “Arruix Borbons” que  havia notificat la concentració, han quedat allunyats dels carrers per on ha passejat la família reial. I a les 20:30h, en senyal de protesta i abans del pas dels reis, han partit.

El rei ha encetat aquesta jornada amb les tradicionals audiències a les autoritats de les illes. La primera ha estat amb la presidenta Francina Armengol. En acabar, la cap de l’Executiu deia que ha explicat al monarca la complicada situació que viuen les Balears per mor de la crisi sanitària. Armengol ha demanat solidaritat, a l’estat i a Europa.

El que la presidenta ha evitat aclarir és si avui s’havia parlat o no sobre la situació del rei emèrit. El president del parlament, Vicenç Thomàs, sí que ha dit que únicament ha parlat amb el rei sobre la preocupant i elevada xifra de treballadors que s’han acollit als ERTO.

Felip VI també s’ha reunit amb la presidenta del Consell de Mallorca. Catalina Cladera agraïa la presència de la família reial a l’arxipèlag.

I aquest era el moment en què el rei s’ha reunit telemàticament amb el batle de Palma. Està en quarantena després d’estar en contacte amb un cas positiu, a pesar que en una primera prova ha donat negatiu.

I mentrestant, al carrer, desenes de curiosos parlaven sobre la figura del rei mentre esperaven la seva sortida.

10/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris