X

El Govern reconeix un augment de brots per coronavirus i que hi ha més casos positius asimptomàtics

L'hotel Palma Bay rebrà a partir de la setmana que ve persones positives asimptomàtiques que no poden tenir una quarantena en condicions a ca seva

11/08/2020

El Govern reconeix un augment de brots per coronavirus i que hi ha més casos positius asimptomàtics

La Conselleria de Salut reconeix que en actualment hi ha “un augment de casos” de Covid-19 i “un augment de brots“. Així ho assegura la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, la qual no descarta que ens trobam en una segona onada: “No m’atreviria a dir que estam en una segona onada perquè això ho ha de dir els informes epidemiològics”.

Font també assegura que a l’haver-hi més proves PCR s’hi està trobant amb més casos positius asimptomàtics “pràcticament la meitat de la població”. Precisament, a partir de la setmana que ve, l’hotel Palma Bay serà habilitat per rebre-hi casos positius de Covid-19 però asimptomàtics. S’hi allotjaran aquelles persones que no poden passar una quarantena amb condicions a ca seva. L’Hospital Son Llàtzer serà l’organisme que el gestionarà.

SON LLÀTZER INICIA EL SEU PLA DE CONTINGÈNCIA

Aquest centre hospitalari va tancar juliol sense cap malalt per coronavirus. Però ara mateix, hi ha 15 pacients ingressats, dels quals 4 es troben a l’UCI. Davant aquesta situació, el centre posarà en marxa aquesta setmana el comitè de crisi de la Covid-19 per iniciar el pla de contingència. En aquest cas es tindrà en compte que de cada vegada, hi ha més població jove amb coronavirus hospitalitzada.

El gerent de Son Llàtzer, Xisco Marí, assegura que els casos “aniran pujant, més a poc a poc que abans i amb malalts més joves, en principi, menys greus”. Tanmateix, el centre ja ha de tenir el pla per poder iniciar-lo tot d’una que sigui necessari.

Per la seva banda, el Govern reitera a la població que sigui més prudent i respectar les mesures de seguretat ja preses davant l’augment de casos. “Són claus aquestes mesures”, afirma Maria Antònia Font, que critica que “veim molta relaxació, moltes ganes de divertir-nos però a la vegada relaxam aquestes mesures“. Aquesta situació, segons la directora general de Salut Pública, “és incompatible en conviure amb la Covid-19”.


Balears suma 222 nous positius per COVID-19 durant el cap de setmana

11/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris