X

Catalunya confirma el descens de contagis amb 830 nous casos

759 són positius detectats per PCR en les darreres 24 hores

11/08/2020

Catalunya confirma el descens de contagis amb 830 nous casos

Avui dia el coronavirus deixa ja 322.980 casos de contagi des que començà la pandèmia, segons el darrer balanç fet pel Ministeri de Sanitat. I Aragó, Catalunya i Madrid són els principals focus de l’epidèmia. Fixau-vos, des de divendres, s’han diagnosticat 8.618 casos positius a Espanya i en les darreres 24 hores, atenció, 1.486. Pel que fa als malalts que no han superat la covid-19, en la darrera setmana, han estat 65 i el total de persones que han mort des que començà la pandèmia és de 28.576.

La realització de tests massius en zones d’alta incidència de la covid-19 a Catalunya ja ha donat els primers resultats: en les darreres 24 hores el departament de Salut de la Generalitat ha notificat 759 nous positius per PCR, 830 si es tenen en compte les proves epidemiològiques, unes dades que confirmen un descens dels contagis.

Tot i això, Fernando Simón no descarta “mesures més dràstiques” i que afectin territoris més grans per a controlar els brots, unes afirmacions que acosten la possibilitat d’un nou confinament.

A Madrid, Sanitat ha adjudicat un contracte valorat en prop de 200 mil euros per fer tasques de rastreig de casos de coronavirus a la comunitat. Es farà a través d’enquestes telefòniques per recollir variables epidemiològiques de casos de covid-19 detectats a la zona.

I a Saragossa, avui han començat els preparatius per a la instal·lació d’un envelat al pàrquing de l’Hospital Clínic, on s’atendran, en cas que fos necessari, pacients d’urgències davant la saturació de casos de coronavirus que pateix el centre hospitalari.

Aquesta setmana s’han fet arreu d’Espanya més de 300 mil proves PCR, un 7 per cent més que la setmana anterior. En total, des que va començar la pandèmia s’han realitzat prop de 5 milions de PCRs al país.


167 països restringeixen l’entrada de viatgers d’Espanya

11/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris