X

El sector hoteler està més preparat per afrontar la crisi que al 2008

L'Informe Banca March constata també que el sector està fragmentat i atomitzat

11/08/2020

El sector hoteler està més preparat per afrontar la crisi que al 2008

El sector hoteler espanyol està fragmentat i atomitzat. Així ho constata l’Informe Banca March sobre els reptes financers del sector en el context de la COVID-19. En aquest sentit, la crisi podria accelerar la fusió i la concentració d’algunes empreses. Tot i així, segons Banca March, el sector està millor preparat per afrontar la crisi que l’any 2008.

El sector hoteler a Espanya està dominat essencialment per cadenes espanyoles. En total hi ha 17.000 establiments hotelers a tot l’estat amb una concentració de les cadenes molt petita. Rafael Ferragut, director de la Unitat de Turisme i Oci de Banca March, assegura que les 10 primeres cadenes per presència i per capacitat no arriben a tenir una quota del mercat superior al 20%.

Aquesta fragmentació fa que, per exemple, la principal cadena hotelera del país, Melià, se situï en el número 20 del rànquing mundial. Segons l’Informe de Banca March sobre reptes financers del sector hoteler durant la pandèmia, la crisi sanitària afavorirà el procés de fusió i concentració del sector al país. Això suposaria una millora financera per a moltes de les petites cadenes. Ferragut considera que queda molt de recorregut però a finals d’any es podria començar a veure moviment.

El que sí que constaten és que el sector està més preparat per afrontar aquesta crisi que la del 2008. “Els darrers anys, les empreses han fet un esforç molt important en reduïr el seu nivell d’endeutament i en millorar la seva eficiència”, ha afirmat Rafael Ferragut.

Segons una enquesta realitzada a 100 empreses del sector entre les principals preocupacions dels hotelers: mantenir la solvència i que el ERTOS es puguin garantir fins que hi hagi una solució sanitària. Més de la meitat dels enquestats creuen que no recuperaran els nivells d’ingressos del 2019 fins al 2022.


Cara i creu del sector hoteler de les Pitiüses
Desànim al sector hoteler de Mallorca per la quarentena obligatòria al Regne Unit
Els hotelers de Mallorca pensen que l’obligatorietat de la mascareta afecta les reserves

11/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris