X

La residència de la Bonanova torna a obrir les portes per a les visites de familiars i amics

Totes les proves PCR efectuades la setmana passada a treballadors i residents del centre han resultat negatives de coronavirus

12/08/2020

La residència de la Bonanova torna a obrir les portes per a les visites de familiars i amics

Residència de La Bonanova (Palma)/Europapress

L’Institut Mallorquí d’Assumptes Socials (IMAS) ha autoritzat de nou les visites dels familiars i les sortides dels usuaris de la residència de la Bonanova, a Palma, després que totes les proves PCR efectuades la setmana passada a treballadors i residents del centre hagin resultat negatives en coronavirus.

Segons ha explicat el Consell de Mallorca en un comunicat, la reobertura total de la residència s’ha posposat fins a aquest dimecres perquè, malgrat els resultats negatius d’aquestes proves, la Conselleria de Salut va estimar oportú repetir-les als 40 usuaris d’una de les nou plantes de la residència per precaució, a conseqüència d’un positiu detectat abans de l’esmentat cribratge.

El centre residencial va cancel·lar les visites i sortides el dimarts de la setmana passada després de detectar-se un cas de covid-19 entre un dels seus usuaris. L’intern, que es trobava asimptomàtic, va ser traslladat a l’hospital on l’endemà passat va donar negatiu en una nova PCR i una serologia.

Igualment, després de conèixer-se el positiu de la primera prova, l’IMAS, en coordinació amb la Conselleria de Salut, va dur a terme entre dimecres i dijous de la setmana passada un cribratge massiu de totes les persones que treballen i de les quals viuen al centre.

En total, entre el dimecres i el dijous es van practicar 681 PCR -331 a usuaris i 350 a professionals- per descartar possibles contagis, i totes elles han resultat negatives.

Altres 20 treballadors que per qüestions de torn van acudir al servei COVID Expres també han donat un resultat negatiu.


Un nou cas de coronavirus a la residència de la Bonanova de Palma
Suspeses les visites i les sortides a la residència La Bonanova per un cas de coronavirus

12/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris