X

Mor a Tarragona una nina d’11 anys que havia donat positiu en Covid-19

La pandèmia a Espanya no està controlada, ja que la taxa de casos positius supera el 5%

12/08/2020

Mor a Tarragona una nina d’11 anys que havia donat positiu en Covid-19

La pandèmia de coronavirus a Espanya no està controlada. La taxa de casos positius actual supera el 5 per cent, xifra que l’OMS fixa com un dels criteris per valorar si hi ha o no un control real dels contagis. En les darreres 24 hores, hi ha hagut 1.418 nous casos positius i cinc morts, i a Catalunya, una nina d’11 anys, que havia donat positiu en covid-19, ha mort avui a un hospital de Tarragona.

La menor ha arribat a l’Hospital Joan XXIII d’un altre centre sanitari per una complicació en el seu estat de salut i, segons fonts hospitalàries, no tenia patologies prèvies conegudes. Tot i això, afirmen, encara no es pot saber si el virus és la causa de la mort. Segons les primeres hipòtesis, la petita podria haver patit una síndrome similar al de Kawasaki i que els investigadors relacionen amb la pandèmia del coronavirus.

El balanç de Sanitat en les darreres 24 hores deixa una xifra de 1.418 contagis i cinc morts. A hores d’ara, a Espanya continuen actius 675 brots de coronavirus dels 950 detectats des del final de l’estat d’alarma i prop de 29.000 morts i més de 326.000 contagiats fins al moment.

Aquestes dades han fet que la taxa de positivitat continuï creixent i faci 3 setmanes que es troba per damunt del 5%, el límit que l’OMS fixa com un dels criteris per a valorar que la pandèmia està controlada. Espanya ja ha superat el 6 per cent, i això significa que encara no es pot parlar d’un control dels contagis, tot i la baixada registrada a dues de les comunitats amb més focus actius: Aragó i Catalunya. Al mateix temps, a Madrid la tendència de nous casos de covid-19 augmenta en els darrers dies.


167 països restringeixen l’entrada de viatgers d’Espanya
El Ministeri de Sanitat ha registrat des de divendres més de 8.600 casos positius

12/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris