X

Els ajuntaments de Menorca deixen d’ingressar un milió d’euros de les concessions de platges

A la majoria dels empresaris de lloguer de gandules i parasols no els compensa fer feina per la manca de turistes

12/08/2020

Els ajuntaments de Menorca deixen d’ingressar un milió d’euros de les concessions de platges

La davallada de visitants no només afecta les empreses turístiques, sinó que també té efectes ecònomics en les administracions públiques. Els Ajuntaments de Menorca deixaran d’ingressar aquest estiu més d’1 milió i mig d’euros, doblers que corresponen a les concessions de gandules i para-sols, que enguany no s’han instal·lat a les platges urbanes.

Un dels Ajuntaments més afectats per aquestes circumstàncies és el de Ferreries, ja que a Cala Galdana, on les empreses abonaran un 75 per cent menys que altres anys, tal com es va negociar, això ha suposat una pèrdua de mig milió d’euros.

Ciutadella ha rebaixat fins a un 80 per cent els cànons d’un total de vuit lots i ha registrat la renúncia de tres empreses concessionàries. Enguany no hi ha gandules ni a Cala en Bosc, ni a Son Xoriguer ni a Cala en Blanes i les platges des Mercadal tampoc oferiran aquest servei. Tampoc n’hi ha a Sant Tomàs o Punta Prima. Ajuntaments més petits com el des Migjorn Gran o el de Sant Lluís tindran pèrdues d’ uns 100.000 euros.

12/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris