X

Sánchez espera arribar a un acord ‘en els pròxims mesos’ per protegir el sector turístic

És el que ha afirmat durant la roda de premsa posterior al despatx amb el rei Felip VI a Marivent

12/08/2020

Sánchez espera arribar a un acord ‘en els pròxims mesos’ per protegir el sector turístic

A les 12.30 h, ben puntual, Pedro Sánchez ha arribat a Marivent per trobar-se amb el rei Felip VI. Un despatx que el president ha qualificat “d’ordinari en un temps extraordinàriament complex”. De fet, entre els temes que han posat damunt la taula: l’evolució de la pandèmia o l’emergència social i econòmica derivada de la COVID-19. El cap de l’estat i de govern també han parlat de qüestions de política internacional, com la tragèdia a Beirut.

Després de gairebé una hora de reunió, Sánchez ha comparegut davant els mitjans i ha donat resposta a qüestions més concretes que afecten les Balears. El president del Govern no descarta allargar els Ertos més enllà de la temporada turística.

Sánchez també ha volgut deixar clar el seu compromís amb el descompte de resident del 75%, després que l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal recomanés substituir-lo per una subvenció anual.

Qüestionat sobre la polèmica dels romanents municipals, el cap de l’executiu central s’ha mostrat disposat a renegociar el reial decret. I sobre la investigació del seu soci de Govern, Podem, per presumptes delictes de malversació, Sánchez ha dit que respecta la independència judicial.

La d’aquest dimecres ha estat la primera trobada oficial del monarca i el president des que el rei emèrit se’n va anar del país. Sánchez ha defensat la confidencialitat de les converses amb Felip sisè i ha evitat desvelar el parador del rei Joan Carles I.

Com és habitual, Sánchez ha finalitzat el despatx a Marivent dinant amb els reis d’Espanya.

12/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris