X

Tenir una feina estable no és garantia de sostre a Eivissa

Leonardo Alfredo paga 1.200 euros de lloguer, el mateix que cobra a una naviliera

13/08/2020

Tenir una feina estable no és garantia de sostre a Eivissa

El preu de l’habitatge a les Balears ha abaixat poc més d’un 3% aquest mes de juliol respecte al mateix mes de l’any passat. Tot i això, aquesta davallada no es veu reflectida als preus dels lloguers a Eivissa. El valor mitjà d’un pis de dues habitacions ronda els 1.200 euros mensuals. Alguns inquilins viuen una situació dramàtica perquè no poden fer front a aquestes quantitats.

Leonardo Alfredo fa 4 anys que viu a Eivissa, té feina estable però, si no canvien les coses, dia 27 de setembre quedarà al carrer juntament amb la seva família. Paga 1.200 euros de lloguer, el mateix que cobra a una naviliera. La seva dona està en tràmits d’estrangeria per poder cercar feina, i tenen dues filles menors.

L’Associació d’Agents Immobiliaris de les Pitiüses assegura que hi ha més pisos al mercat, perquè propietaris de lloguers turístics cerquen ara inquilins per tot l’any, però volen mantenir la mateixa rendibilitat. Això fa que la major oferta no s’hagi traduït en una davallada de preus.

Els APIS afirmen que molts propietaris contracten companyies d’assegurances que els ofereixen una garantia de pagament. Aquestes empreses rebutgen inquilins en atur o ERTOs i cerquen funcionaris.


7.500 persones de les Illes han demanat les ajudes per al lloguer, un 44% més que l’any passat
El preu del lloguer anual a Eivissa baixa un 20 per cent, però té data de caducitat

13/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris