X

El Govern farà proves massives de coronavirus a les zones més afectades i limitarà les reunions d’amics i familiars

Balears ha registrat 19 brots nous de coronavirus en l'última setmana, dels quals 11 han estat per contacte familiar

13/08/2020

El Govern farà proves massives de coronavirus a les zones més afectades i limitarà les reunions d’amics i familiars

EFE/ Alejandro García

El Govern balear farà proves massives de coronavirus a les zones amb més incidència de la malaltia i limitarà encara més el nombre de persones permès a les reunions familiars i socials, que ara és de 30 a l’aire lliure i de 15 en espais tancats.

Així ho ha anunciat en roda de premsa la consellera de Salut, Patricia Gómez, davant l’increment de nous positius registrat en els últims dies en l’arxipèlag, que ahir comptava amb 228 nous contagis en 24 hores i amb 1.259 casos actius, amb el que es va aconseguir un nou pic per segon dia consecutiu.

La consellera ha avançat que una de les mesures que prendrà l’Executiu balear per a la detecció precoç dels casos són garbellats a les zones amb més incidència de casos, per la qual cosa es posaran en marxa dispositius que permetran “fer proves de manera poblacional en determinades zones”.

També es limitaran els aforaments de determinades activitats i a les reunions familiars i socials, on es localitzen la majoria dels brots, unes mesures que s’estan estudiant ara mateix i que es publicaran dimarts que ve al BOIB, segons la responsable de Salut.

Aquestes restriccions no seran forçosament a totes les illes i s’aniran actualitzant segons la situació epidemiològica de cadascuna d’elles, ha explicat la consellera, que ha detallat que actualment Mallorca és illa d’alt risc i Menorca i Eivissa tenen menys incidència.

Entre les noves mesures restrictives no s’ha posat sobre la taula, segons Gómez, la possibilitat de tancar negocis, si bé la consellera no ha descartat restringir fumar al carrer sense distància de seguretat. “Estem veient gent jove o major que aprofita el moment de fumar per no dur la màscara”, per la qual cosa “és una mesura més que està damunt de la taula i per descomptat es valora com moltes altres bones practiques”.

Quant als garbellats massius, es faran ” les pròximes setmanes” a les àrees de salut on es detecti una alta concentració de casos, que actualment serien, ha detallat a tall d’exemple, Inca, l’Arenal de Llucmajor i el barri palmesà de Son Gotleu. En aquests moments, ha afegit Gómez, s’està valorant com es faran les crides a la població i on es faran els test.

Davant els nous contagis, la responsable de Salut ha destacat que el Govern ha contractat a gairebé 900 treballadors per reforçar tots els nivells d’assistències i ampliat el nombre de rastrejadors a 190.

LA SITUACIÓ DE LA COVID-19 A BALEARS

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears, Javier Arranz, ha anunciat aquest dijous que Balears ha registrat 19 brots nous de coronavirus durant l’última setmana.

Arranz, acompanyat de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha facilitat les dades actuals sobre la incidència de l’epidèmia en la comunitat. En concret, ha assenyalat que aquests brots nous han afectat 88 persones, de les quals una està ingressada.

13/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris