X

La Guàrdia Civil rep cada dia una quinzena de cridades relacionades amb el maltractament animal

Egoista, sense empatia ni remordiments. Que troba en la tortura un estímul positiu, de plaer. Gent autocràtrica que aboca les seves frustracions en els més dèbils. Aquest és el perfil que en fan els experts de qui maltracta animals

14/08/2020

La Guàrdia Civil rep cada dia una quinzena de cridades relacionades amb el maltractament animal

Un ca fermat i asfixiat fins a la mort a Lanzarote, un peix lluna capturat i mort a Roquetes de Mar  i aquí el presumpte moix de Manacor. Són els casos de maltractament animal més sonats en els darrers dies. Però no els únics. Cada dia la Guàrdia Civil rep a les Balears una quinzena de telefonades relacionades amb els animals. Consultes i denúncies que s’incrementen sobretot a l’estiu. Estan relacionades principalment amb les condicions en què viuen alguns animals, però també de casos d’enverinament i tortures. Analitzam amb els experts el perfil d’aquest darrer tipus de maltractadors. Gent ens diuen egoista, sense empatia ni remordiments. Que troba en la tortura un estímul positiu, de plaer. Gent autocràtrica que aboca les seves frustracions en els més dèbils.

Per això són moltes les veus que demanen un enduriment de les penes. En aquests moments maltractar un animal, diuen, comporta a les Illes, segons la llei del 92, tan sols sancions des dels 60 euros per lesions lleus. En els casos més greus, és a dir mutilacions o ferides que comporten inevitablement la mort de l’animal, el codi penal preveu penes de presó de 18 mesos i la inhabilitació per tenir o fer feina amb mascotes.

El problema, diuen des de la Comissió dels drets dels animals del Col·legi d’advocats de Balears,  és que sovint costa trobar els autors dels fets, i animen els ciutadans a denunciar davant els cossos de seguretat qualsevol maltractament de què tenguin coneixement.

14/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris