X

Les Canàries restringeixen l’oci nocturn i fumar en els espais oberts

Minuts després el Govern central ha aplicat la mesura a tot Espanya

14/08/2020

Les Canàries restringeixen l’oci nocturn i fumar en els espais oberts

L’augment de casos de contagi de covid-19 es tradueix en mesures i restriccions a tot Espanya. Les Canàries han estat la segona comunitat, després de Galícia, a aplicar la prohibició de fumar al carrer sense mantenir els dos metres de distància de seguretat. I Madrid ha anunciat avui que farà proves PCR a les zones amb més incidència de nous casos de coronavirus per detectar-hi els asimptomàtics.

Les mesures restrictives a causa de l’increment de casos de contagi de covid-19 s’estenen a poc a poc arreu del país. Si ahir era Galícia, avui són les Canàries les que viuen la primera jornada amb la prohibició de fumar en espais oberts si no es pot mantenir la distància de seguretat. L’arxipèlag tampoc permetrà a partir d’ara actes on hi hagi aglomeracions de persones que comportin riscos per a la població. A més tanca de nou els locals d’oci nocturn i imposa l’ús obligatori de la màscara en tots els espais.

L’augment de contagis preocupa molt a Euskadi, que ahir va registrar en un dia 569 casos positius, la xifra més preocupant de la segona onada de covid-19. No es notificaven tants contagis diaris des del 31 de març, en ple confinament i les hospitalitzacions s’han triplicat en les tres darreres setmanes. I a Madrid, avui han anunciat que a partir de dilluns faran proves PCR als residents d’entre 15 i 49 anys de les zones amb més incidència de nous contagis de covid-19: als districtes de Carabanchel, Usera, Villaverde i Vallecas, a la capital, i als municipis d’Alcobendas i Móstoles. Els participants, 1.000 cada dia seleccionats aleatòriament, seran citats per a la prova a través d’un SMS.

Segons la Direcció General de Salut Pública de Madrid, el més important és la detecció precoç de les persones contagiades, l’aïllament dels contactes i la quarantena en els casos positius.

Segons afirma en un comunicat la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica, i altres 8 societats científiques més, aquesta situació general al país pot dur, a curt o mitjà termini, al col·lapse de la sanitat. Les 9 societats científiques asseguren que no només es tracta de l’increment progressiu dels ingressos hospitalaris, sinó també de l’augment d’ingressos a l’UCI.

Per això, demanen a les autoritats que garanteixin l’abastiment d’EPIs al personal sanitari, de respiradors per als malalts, de material per fer proves diagnòstiques i que contractin més personal si és necessari, per evitar que es repeteixi la situació de desabastiment de recursos materials i humans viscuda durant la primera onada de la pandèmia.

14/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris