X

Carles Benavent, el baixista que ho va canviar tot

Benavent passa uns dies de vacances a Cala Santanyí, a casa del bateria Salvador Font

14/08/2020

Carles Benavent, el baixista que ho va canviar tot

Carles Benavent és el baixista més important de la història recent de la música a Espanya. És també part activa d’una revolució musical que va engegar Paco de Lucía, quan va incorporar el baix elèctric de Benavent a la seva banda, juntament amb el caixó flamenc d’origen peruà de Rubén Dantas, i el saxo i la flauta de Jorge Pardo.

De fet, juntament amb Jorge Pardo i el percussionista Tino Di Geraldo, habituals de les primeres espases flamenques, varen crear un trio a finals dels anys 90 amb el qual han editat 3 discos. Havien de presentar el darrer, anomenat Flamenco Leaks, al Mallorca Life Festival aquest pròxim diumenge. Tot i el canvi de data al 10 de setembre, Benavent no ha desaprofitat l’ocasió per venir a passar uns dies a casa del seu amic i bateria Salvador Font, amic de joventut, quan havia de defensar la dignitat del baix elèctric.

Amb 66 anys i després d’haver tocat amb els més grans com Camaron, Miles Davis i Chik Corea, Benavent només se’n penedeix de no haver estudiat més música. Tota una mostra d’humilitat.

14/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris