X

Alemanya inclou les Balears com a ‘zona de risc’ i hi desaconsella viatjar

En la notificació s'adverteix que els alemanys que tornin a casa després de les seves vacances a les Balears hauran de fer-se una prova PCR i no descarten la quarentena 

14/08/2020

Alemanya inclou les Balears com a ‘zona de risc’ i hi desaconsella viatjar

Balears, ‘zona de risc’

Alemanya ha inclòs l’arxipèlag balear com a zona de risc i desaconsella els viatges no essencials a les illes, perquè ja se supera el límit de 50 casos actius per cada 100.000 habitants que han marcat les autoritats germàniques.

El canvi de valoració ja s’ha publicat a la pàgina web de l’Institut Robert Koch, que és l’autoritat sanitària en aquesta matèria. En la notificació s’adverteix que els alemanys que tornin a casa després de les seves vacances a les Balears hauran de fer-se una prova PCR. També es diu que podrien haver de passar una quarantena, depenent del que decideixi cada Lander o govern regional.

Les Canàries són l’únic territori d’Espanya que en queda exempt, de moment, de la recomanació de no viatjar.

Les reaccions a l’anunci d’Alemanya 

Davant aquesta decisió, el Govern de les Illes ha anunciat que continuarà treballant amb tots els mercats turístics emissors per reforçar els mecanismes de seguretat i recuperar els corredors segurs al més aviat possible. El conseller de turisme, Iago Negueruela, ha recordat que la situació de la pandèmia és comuna a totes les regions europees, amb nivells d’incidència que oscil·len i que les recomanacions de no viatjar responen a la situació de cada moment. Negueruela confia que, amb una bona gestió de la pandèmia, es pugui reprendre l’activitat ben aviat.

Per la seva banda, el PI demana una reunió de tots els partits per fer front a la crisi i el Partit Popular ha dit que la notícia suposa un cop dramàtic per al turisme.

També les associacions empresarials, com la CAEB i PIMEM són pessimistes.

14/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris