X

Sense controls sanitaris als aeroports balears

Els passatgers asseguren que només es pren la temperatura a alguns viatgers, no a tots els que passen per les instal·lacions

15/08/2020

Sense controls sanitaris als aeroports balears

Les restriccions decretades per Alemanya als viatgers procedents d’Espanya se sumen a les d’altres 160 països d’arreu del món. Evitar viatjar a aquests territoris, fer-se una prova PCR en arribar a casa o, fins i tot, complir quarantena en són les principals. Però… què passa quan es fa el trajecte a la inversa. És a dir, quan els passatgers arriben a territori espanyol des de qualsevol punt? Es mantenen les mesures sanitàries als aeroports, es controla qui entra a les illes o des d’on ve? Els passatgers asseguren que no. És el cas d’una parella que ha fet un trajecte des de Xile a Son Sant Joan, amb connexió a Madrid. N’Olalla i en Mauricio asseguren que només han emplenat el qüestionari sanitari i els han pres la temperatura una sola vegada, tot i haver circulat per tres aeroports i venir en un vol procedent del sisè país del món amb major taxa de contagis. Xile ha registrat en les darreres 24 hores més de 2 mil casos nous i 41 morts.

Els ports i aeroports són la porta d’entrada a les Balears i fins al 9 per cent dels contagis registrats a la comunitat han estat importats, segons un informe del Servei d’Epidemiologia publicat la setmana passada. La presidenta Francina Armengol, reiterava aquest dimecres al govern central la necessitat de fer més controls a tothom que arribi a les Illes, sobretot a passatgers nacionals.

Recordem que l’arxipèlag balear és la cinquena comunitat d’Espanya amb més casos diagnosticats en els darrers set dies, segons el Ministeri de Sanitat.


 IB3´àudios Podeu escoltar el testimoni a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio.

15/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris