X

El documental en memòria de Fernando Garfella, a la carta

En ell, investigadors, gestors ambientals i la comunitat marina agraeixen a Garfella la seva tasca

16/08/2020

El documental en memòria de Fernando Garfella, a la carta


Especial Fernando Garfella, a la mar gran’, a la carta

El documental d’IB3 Especial Fernando Garfella, a la mar gran ja es pot veure a la carta. En ell, investigadors, gestors ambientals i la comunitat marina agraeixen a Garfella, submarinista professional i documentalista, la seva tasca.

Fernando Garfella, a morir diumenge passat als 31 anys, quan va patir un accident mentre bussejava prop de sa Dragonera, va contribuir a la sensibilització dels valors naturals de la mar balear, dedicant moltes hores a retratar la vida submarina, col·laborant amb les principals entitats de conservació, promovent la declaració de reserves de pesca i denunciant comportaments lesius amb la mar. També es va comprometre a documentar els salvaments dels migrants africans. Va col·laborar amb Save the Med i va embarcar com a voluntari a l’Open Arms. Ara, una llanxa de l’ONG durà el seu nom.

Garfella era un referent tant per la seva mirada artística, tantes vegades admirada en diferents espais d’IB3 Televisió, com pel seu compromís. El submarinista havia lligat la seva vida i el seu ofici als paisatges que l’envoltaren sempre, la mar d’Andratx i tots els seus detalls: els fons i les espècies marines, la flora i la fauna que va ajudar a documentar i protegir oficialment.

 

16/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris