X

Punta Balena, deserta en ple mes d’agost

Empresaris i treballadors de Calvià calculen pèrdues de fins a 4 milions d'euros per la paralització de l'activitat

16/08/2020

Punta Balena, deserta en ple mes d’agost

Un mes després del tancament dels negocis de venda d’alcohol al carrer, decretat pel Govern, Punta Balena continua deserta en ple agost. El carrer on cada estiu es repeteixen imatges d’excessos i descontrol és enguany irreconeixible. Tots els locals estan tancats fins, com a mínim, el 15 de setembre. Als residents i treballadors els preocupa el cop econòmic d’aquesta paralització.

Entre aquesta imatge i aquesta altra han passat més de 365 dies. Enguany les imatges d’excessos i descontrol de Punta Balena queden lluny del silenci que es respira a l’epicentre de la bauxa de Magaluf. I és que als turistes els costa reconèixer la zona. “És un desert, venim aquí cada any i ara és irreconeixible. És com un cementeri, és molt trist”, asseguren.

Tristesa compartida també pels residents que, diuen, mai no havien vist així Punta Balena. Els preocupa el cop econòmic que implica la paralització de l’activitat. “Això és molt trist, hi ha molta gent de baixa i en ERTOs. Quan arribin el setembre i l’octubre, de què menjarem, de què viurem?“, es demanen.

Una pregunta que també es fan els treballadors que encara treballen a Punta Balena. “Què farem a l’hivern? Aquí vivim d’això”, explica José Manuel Rodríguez, taxista a Magaluf. Hi ha més gent per Nadal que ara”, afegeix Anés Maya, cambrer a la zona.

Buida i amb tots els locals tancats, l’emblema de l’excés i de la bauxa de Magaluf és ara un desert d’asfalt. Un carrer fantasma que passa factura. La nounada Associació d’Empresaris i Treballadors de Calvià xifra en 4 milions d’euros les pèrdues a la zona d’ençà de la paralització de l’activitat. Aquest dilluns han convocat una concentració davant l’Ajuntament de Calvià. Reclamen ajudes per pagar el manteniment i lloguer dels locals. El 4 de setembre tornaran a mobilitzar-se per pressionar el Consistori i obtenir-ne respostes. En cas contrari, diuen, l’hivern serà devastador.

Enguany, a les nits de Magaluf, hi regna una inusual calma. El dispositiu de seguretat recorr tranquil Punta Balena que, si res no canvia, tindrà els panys posats fins al 15 de setembre.

16/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris