X

El Govern també prohibeix activitats d’oci diürn

L'executiu ha reconegut que la incidència a Mallorca és alta

17/08/2020

El Govern també prohibeix activitats d’oci diürn

El Govern dóna una passa més i suspèn també durant quinze dies les activitats d’oci diürn com les anomenades ‘party boats’. Així ho ha anunciat la presidenta, Francina Armengol, després de reunir-se per videoconferència amb els presidents dels consells insulars, el batle de Palma i el president de la FELIB.

Aquesta mesura se suma a les ja anunciades divendres passat per l’Estat, com la de prohibir fumar al carrer.

Les Balears n’adopten de noves com per exemple, reduir l’aforament a edificis de culte, del 75 al 50%. L’executiu també recomana que facin quarantena els viatgers que provinguin de països com RússiaEUA i el Brasil.

Armengol ha assenyalat que hi ha novetats per les empreses. El Govern central bonificarà el 50% pels fixos discontinus que segueixen en ERTO. A més ha anunciat que les empreses turístiques també es podran acollir a la figura dels ERTO de rebrot.

Pel que fa a la decisió d’Alemanya de vetar les illes, Armengol, ha reconegut que la incidència del coronavirus a Mallorca és alta i que el primer és protegir a la població amb més mesures.

Fins que no es publiqui, demà, la nova resolució, en aquests moments és vigent la del 31 de juliol. Segons aquesta, les reunions familiars o socials no poden tenir més de 15 persones en espais tancats o de 30 a l’aire lliure. A partir de demà, aquest límit serà d’un màxim de 10 persones. Als llocs de culte, l’aforament passa del 75 al 50%.

Als bars i als restaurants, la capacitat a l’interior no pot superar en aquests moments el 75% i sempre que estigui garantit el metre i mig entre les persones. La mateixa distància que hi ha d’haver entre els clients o grups de clients, a la barra, que romandrà operativa fins a les 22.00 h.

A les terrasses de bars i restaurants, no hi ha restriccions de capacitat, sempre que es garanteixi la distància de metre i mig entre les persones. Sí que hi ha límits a les taules. Un màxim de 25 persones. A la resolució de demà, aquest límit canvia. Serà de màxim 10 persones per taula. També canvia el temps màxim d’obertura. Els bars i restaurants tanquen com a màxim a les 2. A partir de demà, la porta tancada abans de l’una.

Ara mateix estan prohibides les botellades a les Illes. Això no canvia. Però a partir de demà, tampoc estaran permeses les ‘party boats’, les festes diürnes a les piscines i fumar a la via pública.

17/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris