X

1.500 estudiants no podran cursar Infermeria el curs vinent

Creix l'interès de l'alumnat per estudiar aquest grau a causa de la pandèmia de la Covid-19

18/08/2020

1.500 estudiants no podran cursar Infermeria el curs vinent

1.500 estudiants no podran cursar Infermeria el curs vinent. El motiu és que la demanda és més gran que les places que s’ofereixen, que són 160 per al curs 2020-2021. Tot i la gran mancança d’infermeres que hi ha a les Illes, els numerus clausus impedeixen que més alumnes puguin estudiar el grau d’Infermeria a la Universitat de les Illes Balears.

El doctor en Infermeria de la UIB, Joan de Pedro, opina que la pandèmia de la Covid-19 ha fet que més estudiants s’interessin pel grau d’Infermeria i això ha originat que més demandants han quedat sense plaça en comparació amb altres anys.

Joan de Pedro, ha explicat a IB3 Ràdio que els numerus clausus al grau d’Infermeria venen marcats en funció de la capacitat del sistema sanitari de formar els professionals. De Pedro lamenta que “hi ha una manca de compromís -sobretot a atenció primària- per tutoritzar els estudiants que acaben de sortir de la facultat”. “Els professionals entenen que aquesta tutorització és una càrrega i el sistema no ha fet res per compensar la càrrega; és un sistema molt complex”, detall.

De Juan assenyala que, “per millorar el dèficit de personal sanitari, s’hauria de duplicar el nombre de professionals, però no hi ha previsions que la situació millori per les jubilacions dels pròxims anys”. Segons de Pedro, la manca d’un reconeixement social i que els infermers es jubilen amb la categoria en què varen començar als seus inicis, genera que molts optin per sortir fora d’Espanya a fer feina.

18/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris