X

Mor el primer metge a causa de la Covid-19 a Balears

Després d'un empitjorament sobtat, ha mort per insuficiència respiratòria en el seu domicili

18/08/2020

Mor el primer metge a causa de la Covid-19 a Balears

El metge Bernd Kablitz, que exercia en diversos hospitals de Mallorca, ha mort aquest dimarts després d’haver donat positiu per coronavirus, segons han confirmat a Europa Press fonts de la Conselleria de Salut.

Es tracta del primer facultatiu en actiu que mor a Balears després d’haver donat positiu per Covid-19.

En un comunicat, el Col·legi Oficial de Metges de Balears (Comib) ha lamentat “profundament” la defunció i ha traslladat les seves més sentides condolences als seus familiars, amics i companys de professió.

Segons han explicat, Kablitz va donar positiu en Covid-19 diumenge passat, després de la PCR que es va realitzar després de presentar simptomatologia lleu, per la qual cosa els metges van decidir que es mantingués en aïllament domiciliari amb seguiment telefònic.

Després d’un empitjorament sobtat, ha mort per insuficiència respiratòria en el seu domicili. Era una persona esportista que no presentava cap patologia prèvia. Deixa esposa i dos fills petits.

El doctor Bernd Kablitz, especialista en Cirurgia General i Aparell Digestiu, va néixer el 30 de desembre de 1960 en l’estat de Hessen (Alemanya).

Es va col·legiar en el Comib el desembre de 2008 per a exercir la medicina privada a Mallorca, atenent principalment pacients estrangers.

En l’actualitat realitzava guàrdies puntuals en la clínica Rotger Quirónsalud de Palma, encara que tenia la seva pròpia consulta i atenia també en centres privats de la part forana de Mallorca com l’Hospital de Llevant. Tenia fixat el seu domicili en la localitat mallorquina de Son Servera.

El Comib ha convocat per a aquest dimecres, a les 12.00 hores, un minut de silenci davant les portes de la institució col·legial, en el Passeig Mallorca de Palma, per a honrar la memòria del primer metge en exercici mort en Balears a causa del coronavirus.

18/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris