X

Salut farà proves serològiques a 1.300 docents de risc per les seves malalties

El sindicat STEI diu que és un avanç, però demana proves massives i també entre els col·lectius més exposats, els mestres de primària

19/08/2020

Salut farà proves serològiques a 1.300 docents de risc per les seves malalties

Salut farà 1.300 proves serològiques als docents considerats sensibles, és a dir, aquells que tenen una situació de risc per les malalties que pateixen. És el més destacat fins ara de la reunió paritària de riscos laborals de la Conselleria d’Educació. A més, davant l’increment dels contagis per la Covid-19, dilluns que ve les conselleries d’Educació i Salut es reuniran per revisar els protocols sanitaris per començar l’inici del curs de la manera més segura possible.

El representant de l’ensenyament públic al sindicat STEI, Pere Pol, ha explicat a IB3 Ràdio que “les proves serològiques entre els docents considerats de risc és un avenç, però considera que haurien de ser més massives i realitzar-se de manera continuada, sobretot, entre els docents més exposats: els mestres d’educació infantil”.

En cas que les proves serològiques detectin anticossos de la Covid-19, se sotmetrà al docent a una PCR per conèixer si el virus roman actiu.

Altres reclamacions

Això pel que fa a la part sanitària, però pel que fa a la part educativa els sindicats exigeixen al Govern baixar les ràtios i que miri cap a models com Dinamarca on una reducció del nombre d’alumnes per classe ha fet més segura la tornada a les aules.

Els sindicats de l’ensenyament critiquen que les ràtios establertes siguin d’entre 25 alumnes a primària i 30 a secundària. Consideren que el màxim haurien de ser de 15 alumnes per aula. El responsable de Salut laboral de la Federació de l’Ensenyament de Comissions, Toni Marín, explica que “s’haurien d’habilitar espais i contractar més professors per garantir la distància de seguretat, si no és inviable començar a dia d’avui”.

Una altra crítica per la conselleria d’Educació és que no hagi fet una cerca activa de nous espais amb els ajuntaments per cedir-los als centres. Una solució que proposa el portaveu del sindicat Unió Obrera Balear, Josep Palou, és la creació de barracons. Tot i això Palou reconeix que no és la millor opció, però seria una solució d’urgència davant la crisi sanitària.

Davant el possible escenari de semipresencialitat per als alumnes de tercer i quart d’ESO, el secretari general del sindicat STEI a les Balears, Cosme Orell, diu que mancarien professors per poder tirar endavant aquest escenari.

L’STEI també es mostra preocupat per la possible saturació del departament que avalua els riscos laborals dels docents, ja que s’espera que els professors i mestres es puguin acollir a una nova avaluació abans de l’inici del curs escolar. La directriu que ofereix la intersindical és que els docents no vagin a fer feina si no tenen aquesta avaluació feta.

 

19/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris