X

Els metges reiteren de nou que la responsabilitat d’aturar el coronavirus és de tots

Asseguren que els hospitals estan més ben preparats, però no ens hem de confiar. Són ara els centres de salut que estan saturats

19/08/2020

Els metges reiteren de nou que la responsabilitat d’aturar el coronavirus és de tots

Els Metges tornen a insistir a la població responsabilitat per evitar la propagació del coronavirus. El Col·legi de Metges recorda que hem de conviure amb el virus perquè encara no hi ha una vacuna. A més, demanen, per a aquells possibles casos positius que formen part d’un brot, que respectin i facin cas de les normes d’aïllament.

Segons el vicepresident del Col·legi, José Manuel Valverde, critica la gent que està a l’espera de rebre els resultats de la PCR: “Si continuen passejant lliurement, sense aïllar-se en casa adequadament, nosaltres [els metges] no podrem aturar mai aquesta situació“.

Sobre les noves mesures, Valverde reconeix que hi ha una manca de control per part de l’administració perquè tothom les compleixi. A més, reitera que “no estem fent les coses bé” quan la població surt al carrer sense prendre les mesures de distància de seguretat “en les terrasses on hi ha molta gent junta sense la mascareta”.

En la mateixa línia, la directora mèdica de l’hospital Mateu Orfila, Tamara Contreras,  també fa una crida: podem viure l’estiu sempre respectant les mesures, estam en una pandèmia. “És desolador veure persones de qualsevol edat que fan cas omís a les autoritats sanitàries“.

El Col·legi de Metges reconeix que durant el confinament van patir la manca de material. Asseguren que ara no és cap problema ni tampoc falten llits als hospitals. Tota la pressió es troba ara mateix als centres de salut. Una situació que posa en risc la salut dels professionals sanitaris.

Segons el vicepresident del Col·legi insisteix que “quan es treballa en situacions de molta tensió”, tot i haver-hi tots els mitjans disponibles “de vegades no es fan les coses com s’haurien de fer”.

En només 10 dies, 74 facultatius sanitaris han donat positiu en covid-19, fins a arribar als 108 casos. Ahir es va notificar la primera mort d’un metge a les Balears per la malaltia.

19/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris