X

Son Sant Joan, tercer aeroport amb més trànsit de la Unió Europea el passat diumenge

En comparació amb l'any passat, el trànsit a l'aeroport de Palma ha caigut prop d'un 37%

19/08/2020

Son Sant Joan, tercer aeroport amb més trànsit de la Unió Europea el passat diumenge

Son Sant Joan va ser aquest diumenge el tercer aeroport de la Unió Europea en major nombre de vols, només superat pel d’Amsterdam i el Charles de Gaulle de París. En comparació amb l’any passat, el trànsit a l’aeroport de Palma ha caigut prop d’un 37%.

Son Sant Joan es col·locava aquest diumenge al pòdium dels aeroports europeus amb més trànsit, amb 616 vols operats en un dia. Només el superaren l’aeroport d’Amsterdam, amb més de 800, i el Charles De Gaulle de París, amb gairebé 740.

Del 15 de març al 20 de juny l’activitat a Son Sant Joan va caure més d’un 90% en comparació amb l’any passat. El 21 de juny, amb el final de l’estat d’alarma, l’aeroport de Palma reprèn el vol. Aquell dia s’operaren 118 moviments. No obstant això, el dia de més trànsit d’enguany ha estat el dissabte primer d’agost amb 666 vols, seguit del dissabte següent, el 8 d’agost, amb poc més de 650. Si es comparen aquestes dues dates amb les de fa un any s’observa com el trànsit aeri a Son Sant Joan ha caigut un 37%, i això es tradueix en uns 400 vols manco.

Amb tot, però, i d’acord amb les dades d’Eurocontrol, Palma no es troba entre els 50 aeroports que han perdut més trànsit aeri respecte del 2019.

19/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris