X

Les entitats socials de Mallorca, al límit

Prop de la meitat de les famílies ateses per entitats socials no havien demanat mai ajudes.

20/08/2020

Les entitats socials de Mallorca, al límit

//Europapress

El 46 per cent de les famílies que atenen les entitats socials no havien sol·licitat mai la seva ajuda. I és que des de l’inici de la pandèmia la demanda s’ha multiplicat i no deixa de créixer. Enguany i respecte a l’exercici anterior, el nombre de famílies que atenen s’ha multiplicat i la xifra se situa en prop de 15.000 a Mallorca.

Les entitats coincideixen en assenyalar que l’escenari que es presenta a partir d’octubre es perfila molt complicat, davant la previsió que la demanda d’ajuda tornarà a registrar un repunt, a la vista de la crisi que està presentant el mercat laboral.

El Govern va aprovar per juny un decret llei de prestacions per a rebaixar els requisits i millorar les quanties de la Renda Social Garantida amb l’objectiu d’equiparar aquestes ajudes a l’Ingrés Mínim Vital. No obstant això, la situació econòmica no ha millorat i el mes de juny ha deixat prop de 72.000 aturats en Balears. Un fet que ha suposat que la demanda d’ajudes s’hagi incrementat i el ventall del perfil d’usuari sol·licitant sigui molt més ampli.

Les diferents entitats socials de Mallorca dedicades a la distribució d’aliments i productes de primera necessitat es troben al límit. Afirmen que la demanda ha augmentat considerablement i s’espera que per a l’hivern sobrepassarà de nou la capacitat d’aquestes organitzacions. En el cas de Càritas han duplicat les persones ateses respecte al mateix període de l’any anterior, així ho ha afirmat a l’informatiu matí d’IB3 Ràdio, Noemi Estarás, coordinadora de comunicació de Càritas Mallorca.

Per altra banda, les peticions d’aliments a l’organització “Mallorca sense Fam” han augmentat un 67,6 per cent durant el 2020 a causa de la crisi del coronavirus. Segons Jerònia Balaguer, secretària i voluntària de Mallorca Sense fam, no esperaven aquest augment d’usuaris, perquè a l’abril i maig molts començaven a treballar en el sector de l’hostaleria i prescindien de la seva ajuda.


Escolta la notícia d’IB3 Ràdio

20/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris