X

Microgenoma de coronavirus a quatre mostres d’aigües residuals de Calvià

En el projecte pilot participen Calvià 2000, Hidrobal, Aigües de Barcelona i la Universitat de Barcelona

20/08/2020

Microgenoma de coronavirus a quatre mostres d’aigües residuals de Calvià

Calvià 2000 participa en un projecte pilot que ha detectat la presència de microgenomes de coronavirus a 4 de les 50 mostres d’aigües residuals realitzades des de principis de juliol a les quatre depuradores del municipi mallorquí.

Les mostres s’envien a un laboratori de Barcelona. Encara s’han de prendre 160 mostres més. Les mostres es prenen diumenge i dimecres. Mantenint la cadena de fred, viatgen cada dilluns i dijous a la península. Durant setmanes no s’havien detectat microgenomes de coronavirus, fins al primer positiu.

Segons Javier González, gerent de Calvià 2000, el fet va servir per demostrar “que el sistema està funcionant”. De les 50 mostres, s’han trobat microgenomes de coronavirus a 4. El 31 de juliol els nivells arribaren a 1.400 microgenomes, quan el llindar de detecció és de 70 per mig litre.

Els resultats són bolcats a una plataforma en línia que en el futur servirà per a prendre decisions sanitàries. El gerent de Calvià 2000 ha explicat que “aquest sistema funcionarà bé quan es posi en paral·lel les dades que estam obtenint amb els casos reals de sanitat de contagis”. En el projecte pilot participen Calvià 2000, Hidrobal, Aigües de Barcelona i la Universitat de Barcelona.

20/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris