X

Segon confinament a les residències: les persones amb discapacitat ja en pateixen els efectes

Més ansietat i alteracions de comportament, són algunes de les conseqüències de les noves restriccions

20/08/2020

Segon confinament a les residències: les persones amb discapacitat ja en pateixen els efectes

Des de fa 48 hores, els usuaris de residències sociosanitàries tornen a estar confinats. En el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual, la situació és especialment difícil.

El centre son Tugores de Palma ha obert les portes a IB3 Notícies per mostrar com s’han adaptat a aquesta nova realitat. Des de dimarts, estan prohibides les sortides a l’exterior de tots els seus residents. Una mesura necessària per evitar contagis, però que comença a passar factura en el dia a dia d’aquest centre.

Segons la seva cap, Maria Montserrat Ramon, ja s’han detectat “alteracions del comportament i més ansietat”. A més, les visites també s’han restringit a un màxim d’una hora, per dia i familiar. Una distància física que els treballadors intenten suplir amb afecte. Mentrestant, les famílies s’adapten amb resignació a les noves normes.

Al centre Son Tugores coneixen de prop les conseqüències de la pandèmia. El passat mes de març, 17 de les 43 persones que atenen patiren la Covid-19, algun d’ells amb símptomes greus. També es contagiaren 11 treballadors.

Famílies i professionals segueixen amb preocupació l’evolució de les dades de contagi. De moment, però, les xifres són optimistes: a hores d’ara, a les residències per a persones amb discapacitat de Mallorca hi ha només un professional positiu i 5 treballadors aïllats.

20/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris