X

El 70% de les noves infeccions són de persones menors de 49 anys

La major part dels contagis i dels 38 nous brots s'originen en trobades de familiars o amics

20/08/2020

El 70%25 de les noves infeccions són de persones menors de 49 anys

La propagació del coronavirus va en increment, segons ha assegurat avui el portaveu del Comitè de Gestió de malalties infeccioses de les Illes, Javier Arranz, ja que es detecten més casos i més proves PCR donen resultat positiu.

Es preveu que aquest augment continuï durant les pròximes dues setmanes. Passat aquest temps, s’espera que el nombre de positius baixi, quan es comencin a notar els efectes de les restriccions que han entrat en vigor aquesta setmana. Si no es produeix aquest canvi de tendència, s’estudiarà aplicar noves mesures com la limitació de mobilitat a zones concretes. El que no es preveu fer, almanco de moment, és un altre confinament generalitzat.

El 70 i el 80% dels nous positius són en persones que tenen menys de 49 anys, concretament entre 20 i 40 anys, alguns dels quals han hagut d’ingressar a les UCIs. Per això, segons Arranz, no s’ha de pensar que els contagiats tendran una afectació lleu de la malaltia pel fet de ser joves.

La major part dels contagis i dels nous brots (38 la darrera setmana, 35 dels quals a Mallorca) s’originen en trobades de familiars o amics. No s’ha detectat cap brot important a hotels o habitatges turístics de visitants internacionals, fet que fa pensar a Arranz que en aquests establiments s’estan aplicant correctament les mesures de prevenció.

El portaveu del Comitè de Gestió de malalties infeccioses ha fet una crida a la responsabilitat col·lectiva, sobretot d’aquelles persones a les quals es demana que s’aïllin si han estat en contacte estret amb algun cas positiu.

20/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris