X

Arranz insisteix en la responsabilitat: “És la base més important per lluitar contra la transmissió del coronavirus”

"No caiguem en la sensació que persona jove, malaltia lleu. No és absolutament matemàtica aquesta relació"

20/08/2020

Arranz insisteix en la responsabilitat: “És la base més important per lluitar contra la transmissió del coronavirus”

El portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha insistit en la responsabilitat de cada persona, ja que “és la base més important per a lluitar contra la transmissió del virus”, i ha afegit que la majoria dels balears no es van contagiar durant l’estat d’alarma, per la qual cosa és normal que en aquest moment hi hagi contagis.

Com cada dijous, Arranz ha informat aquests dijous de les darreres dades actualitzades del seguiment del coronavirus a la comunitat. També ha informat dels darrers brots actius que s’han registrat aquesta setmana: 38 nous brots actius. Tots a Mallorca excepte tres a les Pitiüses. El portaveu ha destacat que l’origen dels brots és a reunions familiars i socials. A més, ha recordat que per combatre la transmissió del virus, hem de ser responsables: “No ens cansarem de dir-ho: la responsabilitat de cada ciutadà, de cada persona de les Illes, és la base més important per a lluitar contra la transmissió del virus”.

Arranz reitera una vegada més que s’han de complir les mesures de les 3 emes: Mascareta, Metres de seguretat i Mans netes. El portaveu també demana als possibles casos positius que facin cas dels professionals i es mantinguin aïllats.

El portaveu assegura que no preveuen l’escenari de confinament total però no descarta que es puguin fer aïllaments en barris o municipis: “Tenim l’objectiu de no arribar a una situació” de confinament.

Arranz ha explicat que la majoria de casos provenen de reunions familiars i socials i que prop del 70% dels nous contagiats es dóna en persones joves i adultes menors de 50 anys. En aquest sentit, el portaveu del comitè ha insistit: “No caiguem en la sensació que persona jove, malaltia lleu. No és absolutament matemàtica aquesta relació”.

20/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris