X

Rocio Martín serà la jutgessa ponent del cas Cursach

Les defenses demanaran que s'ajorni la vista fins que no acabi la investigació oberta contra els intructors de la causa

21/08/2020

Rocio Martín serà la jutgessa ponent del cas Cursach

La jutgessa Rocío Martín serà l’encarregada de redactar la sentència del cas Cursach. A la magistrada, que va formar part del tribunal que va jutjar el cas Nóos, li ha tocat per torn ser ponent d’aquest macrojudici. A la causa, es jutja l’empresari Bartomeu Cursach i altres 23 persones, entre les quals hi ha policies, polítics i persones de la seva confiança, com el director de Tito’s, Jaume Lladó. Tots hauran de seure al banc dels acusats per nombrosos delictes, com organització criminal, suborn i amenaces.

La fiscalia sospita que els responsables del grup Cursach varen subornar amb regals, drogues i serveis sexuals funcionaris i policies de Palma i Calvià amb l’objectiu que afavorissin els seus negocis i pressionassin els establiments de la competència. Per a Bartomeu Cursach demanen 8 anys i mig de presó.

Les parts proposen 160 testimonis

A banda dels 24 acusats, les parts han proposat que declarin 160 testimonis. La causa és tan complexa que es preveu un judici que duri entre dos i tres mesos. Per tant, serà complicat programar-lo.

De moment, les defenses volen plantejar que s’avanci el moment de les qüestions prèvies. Ho aprofitarien per reclamar que s’ajorni el judici fins que no acabi la investigació oberta contra els instructors que es varen ocupar del cas: el jutge Manuel Penalva, el fiscal Miguel Ángel Subirán i quatre agents de blanqueig.


Un empresari de Magaluf, testimoni del cas Cursach, denuncia haver rebut una agressió
Obren judici oral contra sis investigats en la peça de Calvià del cas Cursach

21/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris