X

L’augment de casos de COVID-19 a les Balears tensa el sistema sanitari i la Conselleria apel·la a la responsabilitat

S'han preparat 1.400 llits per a malalts de coronavirus als hospitals illencs

21/08/2020

L’augment de casos de COVID-19 a les Balears tensa el sistema sanitari i la Conselleria apel·la a la responsabilitat

El sistema de Salut de les Balears s’està tensant per l’augment de casos de covid-19 i la Conselleria de Salut torna a apel·lar a la responsabilitat dels ciutadans i adverteix que, si s’incompleixen les mesures, es podrien aprovar noves restriccions. Alerta, també, que si no es vol tornar a un confinament, la població ha d’estar més conscienciada. Un missatge que ha de començar a calar sobretot en els joves, però també entre els adults. És a ells, a qui la consellera de Salut, Patricia Gómez, demana que es posin al màxim la mascareta i els hi envia un missatge perquè compleixin amb la normativa a les terrasses.

La Conselleria de Salut reconeix que el sistema sanitari s’està tensant davant l’augment de casos de Covid-19. Encara que la majoria són casos lleus. Al seu torn, el Servei de Salut assegura que hi ha preparats 1.400 llits per a malalts de coronavirus als hospitals illencs, dels quals ara mateix n’estan ocupats 100. També es contractarà prop de 40 rastrejadors més, que s’afegeixen als 190, per descongestionar així atenció primària. A més, el centre de rastreig del molinar es traslladarà a partir de dilluns a un pavelló de Can Valero. Així i tot, Salut reclama als casos rastrejats que facin cas dels professionals

Juli Fuster, director general del Servei de Salut, reconeix la saturació telefònica del sistema sanitari i ha anunciat que s’instal·laran 500 noves línies tant en Atenció Primària com el 061. Pel que fa a l’aplicació radar Covid del ministeri, s’espera que entrarà en funcionament a les Balears.


Últim balanç del coronavirus a les Balears: 242 nous casos (5.449 en total), 168 curats i un mort
Continuen els brots als geriàtrics: 21 positius a la residència Verge de l’Esperança de Palma
Eivissa i Formentera sumen 371 casos actius de COVID-19 amb 56 casos nous

21/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris