X

Continuen els brots als geriàtrics: 21 positius a la residència Verge de l’Esperança de Palma

Al geriàtric, gestionat per la congregació de les Franciscanes, la majoria dels residents que hi viuen són monges

21/08/2020

Continuen els brots als geriàtrics: 21 positius a la residència Verge de l’Esperança de Palma

Dels 23 usuaris positius que hi ha en aquests moments a les residències de gent gran a les Balears, 21 es concentren a la residència Verge de l’Esperança de Son Gotleu, a Palma. És la barriada de major incidència de la Covid-19 a les illes.

Segons la direcció del centre residencial, gestionat per la congregació de les Franciscanes, 16 dels 21 contagiats romanen aïllats a les habitacions del geriàtric. Altres 5 han estat traslladats a centres hospitalaris. Tots ells, asseguren, son casos lleus o asimptomàtics.

Al geriàtric, la majoria dels 59 residents que hi viuen són monges. Hi fan feina 39 treballadors, que hauran d’esperar fins demà perquè els facin les proves PCR. Ara per ara, arreu de les illes hi ha 18 professionals dels centres residencials que han donat positiu per Covid-19 i 89 aïllats per sospita de contagi. En la mateixa situació es troben 132 usuaris.

A banda del brot de la residència Verge de l’Esperança, la conselleria de Salut també ha informat d’un cas positiu a la residència Sèniors de Montuïri i un altre a la Sèniors de Can Picafort. Per ara, la xifra de morts en geriàtrics es manté en 91.


L’augment de casos de COVID-19 a les Balears tensa el sistema sanitari i la Conselleria apel·la a la responsabilitat

21/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris