X

Minva l’afluència de gent a la Platja de Muro, però no la de les terrasses

Els socorristes d'aquesta platja asseguren que el percentatge de l'ocupació oscil·la entre el 30 i el 50%

22/08/2020

Minva l’afluència de gent a la Platja de Muro, però no la de les terrasses

Les autoritats sanitàries apel·len a la responsabilitat individual de cadascú per reduir al màxim les trobades socials i familiars. La Conselleria de Salut adverteix que els principals punts de contagi de la Covid-19 són aquest tipus de reunions, les concentracions a terrasses i també les aglomeracions a la platja.

Un equip d’IB3 Notícies ha anat aquest dissabte a la platja de Muro, a la zona de la Caseta dels Capellans, per comprovar quina és l’afluència d’aquesta platja durant el cap de setmana i hi ha detectat menys presència de banyistes que les darreres setmanes. Els socorristes d’aquesta platja asseguren que el percentatge de l’ocupació oscil·la entre el 30 i el 50%. 

“Estam tenint una ocupació d’un 30-35% ara mateix, o sigui que tenim bastant d’espai. Les setmanes anteriors, en aquestes hores no hi cabia ni una agulla”, assegura Francisco Míguez, responsable de l’equip de socorristes.

A causa de l’amplitud d’aquesta platja, només s’ha hagut de tancar tres vegades aquest estiu. De fet, quan s’hi concentra massa gent, els socorristes demanen als banyistes d’anar a les zones menys ocupades.

“Quan arribàvem al 70%, començàvem a prendre mesures i a difondre missatges per megafonia perquè la gent s’acomodés i guardàs les distàncies”, explica Toni Carrió, Coordinador de la Seguretat de la Platja de Muro.

La situació de considerable tranquil·litat que hi ha damunt l’arena contrasta amb el gran nombre de persones que hi ha a les terrasses dels bars i als restaurants de la zona. Els restauradors asseguren que tenen moltes reserves de públic local. Quan els grups superen les deu persones, els demanen que se separin en dues taules  i que segueixin les mesures de prevenció. El més difícil és controlar les persones que fumen a les terrasses.

“Teníem ja moltes reserves de 12, fins a 14 persones, i s’ha hagut de reestructurar una mica i reubicar. I normalment, el que intentam és reubicar el grup en dues taules. Per norma general, tothom ho entén”, assegura Alba Colomer, l’encarregada de Can Gavella.


La baixa afluència de banyistes afavoreix el compliment de la distància física a la Platja de Muro

22/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris