X

Renovar l’aire dels espais tancats és essencial per evitar contagis de la COVID-19

Els sistemes d'aire condicionat s'han d'adaptar per assegurar la correcta ventilació dels locals

22/08/2020

Renovar l’aire dels espais tancats és essencial per evitar contagis de la COVID-19

Els experts confirmen l’evidència científica que el coronavirus també es contagia per l’aire que respiram. Una nova via d’infecció a través d’aerosols -petites partícules en suspensió- que és especialment problemàtica en espais tancats. De fet, els brots de positius detectats en locals -com restaurants o centres de treball amb una gran concentració de persones – posen en relleu la importància d’una bona ventilació.

El cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Son Espases, Javier Murillas, ha explicat a IB3 ràdio que el més important és la renovació de l’aire. Per exemple, els hospitals de les Illes ja fa mesos, fins i tot abans de la pandèmia, que utilitzen sistemes de refrigeració en què s’assegura la filtració de l’aire que entra i que després és expulsat, per evitar la propagació dins l’edifici.

Fa poques setmanes, l’Institut Nacional de Seguretat i Treball, conjuntament amb el Ministeri de Sanitat, van publicar un document sobre les mesures per ventilar els espais tancats on se concentren moltes persones. Unes mesures que posen l’accent en els sistemes d’aire condicionat.


 IB3´àudios Escolta aquí la notícia completa


La xifra d’hospitalitzats per Covid-19 a Balears es duplica en 15 dies

22/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris