X

Les residències tornen a ser un focus de propagació de la covid-19

Galícia registra un total de 85 casos de coronavirus en residències

22/08/2020

Les residències tornen a ser un focus de propagació de la covid-19

Galícia registra aquest dissabte un total de 85 casos de coronavirus en residències, 67 usuaris i 18 treballadors, després de la defunció d’un usuari en la residència de Orpea la Corunya i sumar-se dos contagis entre treballadors: un de la residència de majors DomusVi Lalín i un altre de la residència de discapacitats As Flores a Orense. Segons ha informat el Servei Gallec de Salut, hi ha 57 usuaris amb coronavirus en la residència de majors d’O Incio (Lugo) i 8 treballadors, mentre que en la de Orpea Coruña (Culleredo) hi ha 10 usuaris infectats i 4 treballadors.

La residència de majors Casablanca de Talavera de la Reina ha confirmat aquest passat dijous un brot per covid-19, que afecta quinze residents i tres treballadors del centre, després de la realització de les corresponents proves PCR. Segons han confirmat a EFE des de la residència de majors a Talavera de la Reina, es tracta d’un brot de persones totes asimptomàtiques, per la qual cosa s’està duent a terme un aïllament total en el centre.

La Junta de Castella i Lleó, a través dels seus Serveis Epidemiològics, ha registrat un brot de coronavirus en una residència de persones majors situada en la Zona Bàsica de Salut (ZBS) de Candeleda (Àvila), que registra 52 casos: 51 de residents i un treballador. A conseqüència d’aquest focus amb 52 positius, dues persones es troben hospitalitzades.

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 33 residències de majors de la Comunitat Valenciana (una a Castelló, 14 a Alacant i 18 a València), quatre residències de persones amb diversitat funcional (una a Castelló i tres a València) i tres centres de menors (un a Castelló i dos a València). S’han produït dues defuncions de residents de la tercera edat en les últimes 24 hores, així com tres nous contagis entre usuaris d’aquests centres i altres tres entre treballadors.

22/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris